Proves a Fem Matemàtiques
Proves a Fem Matemàtiques
Tarragona

Fem Matemàtiques: un concurs històric que arriba als 13.000 alumnes

Els finalistes són una setantena d'alumnes de sisè de primària i primer i segon d'ESO que representaran Catalunya a les olimpíades estatals

RedaccióActualitzat

Fa 25 anys, la Federació d'Entitats per a l'Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya va crear un concurs per difondre aquesta disciplina entre els més joves.

En la primera edició hi van participar uns 400 alumnes. En aquesta s'hi han apuntat gairebé 13.000.

Sembla, doncs, que un dels objectius, que era fer més atractives les matemàtiques als joves, l'han complert. Han acostat aquesta matèria de manera lúdica als alumnes i els professors fan les activitats a les aules tal com es desenvolupen al concurs. Aquest dissabte s'han fet les proves finals del concurs Fem Matemàtiques a Tarragona.

 

 

Han consistit, per exemple, a omplir una ampolla amb 400 centímetres cúbics d'aigua, i per calcular-ho només tenien cinta mètrica i un transportador d'angles.

Una altra prova ha estat comptar quants triangles formaven una porta. Del nombre resultant s'havia de calcular quants nombres divisors tenia.

També s'han fet proves individuals que consistien a resoldre una sèrie de problemes de raonament i reflexió.

 

 

Manel Sol, president de la Feemcat:

"S'ha de fugir de les mecàniques i de les coses repetitives. En canvi promoure aquelles activitats que busquen la creativitat, el repte, les hipòtesis, les comprovacions, etc."

Els finalistes són una setantena d'alumnes de sisè de primària i primer i segon d'ESO. Els guanyadors representaran Catalunya a les olimpíades estatals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut