Felip VI reivindica la bandera espanyola com a símbol "del conjunt de la nació"

Actualitzat

Felip VI ha presidit el tradicional acte al Palau Reial de la celebració de la Pasqua Militar.

En la cerimònia, que ha estat la primera de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, no han participat els reis emèrits.

El rei ha reivindicat la bandera espanyola com a símbol d'unitat del "conjunt de la nació". Ha dit que és "la bandera de tots", que representa la confiança en el futur i el desig de seguir construint "una societat lliure i democràtica":

"Una bandera de tots, l'escut de la qual és reflex de la nostra història i diversitat, i que representa també la nostra confiança en el futur, el nostre desig de seguir construint una societat lliure i democràtica, d'acord amb els principis recollits en la nostra Constitució."

Aquest any, la commemoració, a més de per la situació política, ha estat marcada per l'aprovació, a mitjans de desembre, d'una inversió de 7.300 milions per renovar material de defensa, la despesa més gran des del 1997.

L'acte ha començat amb una desfilada militar al pati i ha acabat amb les intervencions del monarca i la ministra de Defensa, Margarita Robles, a la sala del tron.

Felip VI ha elogiat el compromís de les Forces Armades amb els valors democràtics recollits en la Constitució i ha recordat que el 2018 es van complir 30 anys de la incorporació de la dona als exèrcits, una de les "fites" més importants per a la modernització de la milícia.

A més, ha sostingut que l'"adequada capacitat" de les Forces Armades "assegura la dissuasió enfront dels riscos i amenaces en el nostre entorn, al mateix temps que contribueix a l'estabilitat".

ARXIVAT A:
Felip VIConstitució espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut