Madrid

Felip VI decreta que s'auditin els comptes de la família reial a partir de l'any que ve

El monarca aprova mesures de transparència com que els membres de la família reial només es dediquin a actes institucionals

RedaccióActualitzat

Felip VI ha aprovat una sèrie de mesures en favor de la transparència en els comptes de la Casa del Rei. A partir de l'any que ve s'auditaran els comptes de la institució i s'aprovarà un codi de conducta que afectarà la família reial, és a dir, Felip i Letícia, Joan Carles i Sofía, la princesa d'Astúries i la infanta Sofia. Tots ells només podran participar en activitats institucionals i a cap altra activitat.

Els altres membres de la família del rei, com ara les germanes, només podran assistir excepcionalment a actes institucionals quan rebin l'encàrrec exprés del monarca, i no percebran cap compensació econòmica.

Abans que s'acabi l'any, Felip VI s'ha proposat aprovar un règim jurídic que reguli els regals rebuts per la família reial, i també convenis reguladors per a la promoció dels interessos econòmics espanyols i per elaborar una auditoria externa de la Casa del Rei.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut