Felip VI apel·la des de Barcelona a "la unitat d'Espanya", però en clau econòmica

Evita fer un discurs polític en un acte blindat per les mesures de seguretat a l'estació de França

Actualitzat

Felip VI ha tornat a Barcelona després de la seva polèmica absència en l'acte de lliurament dels despatxos als nous jutges el 25 de setembre passat. En aquesta ocasió ho ha fet de la mà del president espanyol a una estació de França blindada amb fortes mesures de seguretat i enmig de les protestes convocades per l'ANC, Òmnium i els CDR.

El monarca ha entrat a l'edifici per presidir l'acte de lliurament dels premis de la Barcelona New Economy Week, organitzat pel Consorci de la Zona Franca. El monarca, en un discurs en què ha utilitzat àmpliament el català, ha fet una nova crida a treballar plegats, en un acte que vol compensar l'absència del monarca en la cerimònia de lliurament dels despatxos als jutges i refer les relacions amb La Moncloa. 

Felip VI ha volgut fer una referència a la unitat d'Espanya, que, diu, s'ha de donar al món, des del punt de vista de la productivitat empresarial. En cap cas ha fet referència explícita a la situació política o judicial. 

"Espanya ha aconseguit una imatge internacional associada a la competitivitat i a l'excel·lència productiva. Treballem junts per mantenir aquesta imatge. Demostrem una imatge d'unitat que proporcioni un marc estable i beneficiós per a les empreses per poder generar ocupació i riquesa."

 

Felip VI ha començat felicitant el Consorci de la Zona Franca per l'organització de l'acte i ha aprofitat per felicitar tots els premiats. El monarca ha parlat del caràcter cosmopolita de la ciutat de Barcelona i del seu important ecosistema emprenedor i tecnològic per estar sempre a la avantguarda, fins i tot, en aquests moments difícils a causa de l'impacte per la pandèmia. 

"Estem vivint un temps inèdit en què les dificultats són enormes", però "perquè les oportunitats no passin de llarg cal talent", com el que al seu entendre tenen els premiats. 

En aquest marc ha destacat la fortalesa de les empreses espanyoles, que tenen -ha dit- "una gran projecció internacional" i poden afrontar "situacions adverses".  


Sense discurs polític ni representants del govern

Felip VI ha evitat referir-se de manera directa a la situació política a Catalunya.

A l'acte hi han assistit empresaris, com el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, o el conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas. No hi ha hagut, però, presència del govern ni de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. Sí que hi han asistIt altres polítics catalans, com el secretari general del PSC, Miquel Iceta, o el regidor de l'Ajuntament de Barcelona del PP Josep Bou.

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut