Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació, en la inauguració de la Trobada Empresarial al Pirineu.
Felip Puig està convençut que més sobirania suposaria menys impostos. (Foto: ACN)
Seu d'Urgell

Felip Puig assegura que la transició nacional és perquè paguem menys impostos

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat davant centenars d'empresaris que "la transició nacional comportaria menys impostos". Puig ho ha afirmat durant la inauguració de la Trobada Empresarial al Pirineu, que es fa a la Seu d'Urgell. El conseller també ha anunciat que el mes que ve s'implantarà al districte 22@ l'empresa canadenca d'aplicacions tecnològiques Transax.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, considera que un augment de sobirania comportaria la reducció d'impostos. Puig ha llançat aquest missatge durant la inauguració de la XXIV Trobada Empresarial al Pirineu, que es fa a la Seu d'Urgell, a l'Alt Urgell, on també ha anunciat noves inversions.

El conseller opina que a Catalunya hi ha una crisi financera reforçada per una crisi d'estat. Per això, davant d'un auditori format per centenars d'empresaris, Puig ha llançat aquest missatge: "La transició nacional és perquè paguem menys impostos, la transició nacional és perquè hi hagi menys pressió fiscal a Catalunya, la transició nacional és perquè puguem gestionar la nostra hisenda pública i fer desgravacions fiscals com les fan en altres territoris forals, o perquè puguem disposar de la nostra hisenda pública i puguem compartir la nostra solidaritat, però una solidaritat que no sigui un espoli".

El conseller Puig ha anunciat que el mes que ve s'implantarà al districte 22@ l'empresa canadenca d'aplicacions tecnològiques Transax. Hi establirà la seva base per a Europa i l'Amèrica Llatina. Es crearan 75 llocs de treball amb personal d'aquí. Per cert, que Felip Puig també ha avançat que ben aviat s'anunciarà un acord empresarial per pal·liar el tancament de l'empresa Tradema de Solsona.

Puig relativitza els mals resultats de CiU en un sondeig

El conseller d'Empresa i Ocupació ha relativitzat els resultats del sondeig electoral que publica "El Periódico", segons el qual ERC guanyaria les pròximes eleccions catalanes, i ha subratllat que la seva única "obsessió" i la del govern "són les enquestes de l'atur". Puig ha recordat que aquestes mateixes enquestes d'intenció de vot donaven a CiU, un mes abans de les últimes eleccions autonòmiques, la majoria absoluta, si bé finalment la federació va acabar perdent dotze diputats.

En tot cas, el conseller ha reconegut que el govern d'Artur Mas s'enfronta a "múltiples reptes" que suposen un "cert desgast" a la seva gestió, com per exemple la negociació de l'objectiu de dèficit amb l'executiu espanyol o el plantejament del "procés de transició nacional". "Però si alguna decisió de coratge difícil s'ha d'assumir i té un cert cost electoral, no ens tremolaran les cames", ha assegurat Puig, que ha recordat que encara queden tres anys i mig de legislatura i que CiU té marge de maniobra suficient per "remuntar" i capgirar els sondejos electorals. "Crec que hi ha recorregut i estic convençut que CiU, passi el que passi, continuarà sent la primera força política en les pròximes eleccions", ha manifestat el conseller.
Anar al contingut