Feijóo retalla distàncies i se situa a només 3 punts de Sánchez, segons el CIS

El PSOE continuaria sent la força més votada tot i que baixa, com Vox i Unides Podem

RedaccióActualitzat

L'efecte Feijóo ha fet millorar les expectatives electorals del Partit Popular, que retalla notablement les distàncies amb el PSOE en intenció de vot.

Aquest dimecres ha sortit una enquesta del CIS amb intenció de vot, i només els separarien 3 punts, 30% per als socialistes i 27% per als populars, quan fa només un mes estaven a 7,7 punts. Pel que fa a Vox, l'enquesta indica que cauria dos punts.

 

Aquest és el primer baròmetre publicat des de la proclamació d'Alberto Núñez Feijóo com a president del Partit Popular. I, segons el CIS, es nota l'efecte del nou lideratge.

No sembla que li passi factura l'acord de govern a Castella i Lleó amb l'extrema dreta, un pacte tancat durant el mes de març.

El baròmetre pronostica una baixada del PSOE, tot i que continuaria sent la força més votada. El PP puja 3,3 punts, bàsicament en detriment de Vox, que retrocedeix, com també ho fa Unides Podem. Els tres partits independentistes baixen lleugerament en intenció de vot.

Ara mateix, si es fessin eleccions, segons el CIS, el bloc de la dreta i de l'extrema superaria el de l'esquerra espanyola. Al marge del que digui el CIS, Feijóo està convençut que van cap amunt:

"Li asseguro que el PP puja. Ara, amb quina intensitat i amb quina diferència ho fa ho deixarem per altres estudis demoscòpics independents."

La irrupció de Feijóo també es nota en la seva valoració com a líder polític. Aprova amb un 5,2. Treu millor nota que Pedro Sánchez i només el supera la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut