El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Ribeira

Feijóo: "Avui paga Galícia i Catalunya demana"

El president de la Xunta s'ha referit a la petició de rescat de la Generalitat i ha tret pit sobre l'estat de l'economia gallega, "la més solvent d'Espanya". Feijóo adverteix Catalunya que una administració "tutelada" posa moltes dificultats per exercir l'autogovern.

RedaccióActualitzat
El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, s'ha referit a la petició de rescat de la Generalitat de Catalunya. El dirigent gallec ha tret pit sobre el bon estat de salut de les finances gallegues i ha afirmat que "avui Galícia paga i Catalunya demana".

En declaracions als mitjans després d'una visita a l'Ajuntament de Ribeira, a la Corunya, Feijóo ha defensat que Galícia "seguirà sent la comunitat autònoma més solvent d'Espanya". El líder gallec ha recordat que Galícia no va demanar ni "un euro en els primers 35.000 milions que va posar a disposició el Ministeri d'Economia" o ara tampoc no "necessita diners per seguir treballant i seguir complint la millora dels seus serveis públics essencials". Feijóo considera que el sanejament dels comptes públics és la garantia més gran d'autogovern. El contrari porta a una administració "tutelada" o, si més no, posa moltes dificultats per exercir l'autonomia o l'autogovern. "No és el mateix demanar diners per abonar els pagaments pendents i les factures corrents com fa Galícia".

El portaveu del govern català ha respost les declaracions del dirigent gallec. Francesc Homs li ha replicat que els diners que Espanya deixa a Catalunya són recursos que prèviament han pagat els catalans a través dels seus impostos. Catalunya, ha recordat Homs, és "prou rica" com per no haver de demanar el Fons de Liquiditat. "El que passa és que qui administra els nostres impostos és l'Estat i fa el que tots sabem", ha dit Homs a Catalunya Ràdio. "Entenc que això no agrada als espanyols que s'expliqui d'aquesta manera. Els molesta, perquè es molesten per qualsevol plantejament que vingui de Catalunya". "Nosaltres estem exigint allò que és nostre. Ja fa molt de temps que dura aquesta pel·lícula de fer veure que ells ens deixen o ens ajuden", ha afegit.
Anar al contingut