El cantant de Rammstein, Till Lindemann, durant un concert el 2019 a Berlín
El cantant de Rammstein, Till Lindemann, durant un concert el 2019 a Berlín (Europa Press/Christoph Soeder)
Munic

Fans de Rammstein acusen el cantant d'agressions sexuals organitzades

Seguidors de la banda alemanya de metal revenen les entrades després del degoteig d'acusacions contra el líder del grup, Till Lindemann

RedaccióActualitzat

Degoteig de denúncies d'agressions sexuals contra el cantant de Rammstein, Till Lindemann. Fans de la banda de metal, el grup alemany de més ressò mundial, acusen l'artista, de 60 anys, de ser un depredador sexual que selecciona noies per drogar-les, intimidar-les i, fins i tot, agredir-les després dels concerts. 

Les víctimes s'haurien seleccionat d'entre les assistents a l'anomenada fila 0 dels concerts. Les gravaven o els feien fotografies perquè Lindemann pogués fer la tria de les que volia. Les convidaven a festes on, en alguns casos, les haurien drogat per poder-les agredir, segons els testimonis que ha recollit la premsa, entre els quals el diari Süddeutsche Zeitung.

L'escàndol va esclatar fa un parell de setmanes, quan una jove irlandesa va afirmar que l'havien drogat en un concert a la capital lituana, Vílnius, i que es va despertar amb blaus al cos que no podia explicar.

En diversos missatges a les xarxes socials, Shelby Lynn ha narrat com van reclutar-la a ella i altres fans. Un cop al lloc de la festa prèvia al concert, els van fer deixar el mòbil i els van oferir alcohol. La noia diu que tot es va torçar amb dos xarrups de tequila que els van donar, i que, a partir d'aquí, es va començar a trobar molt malament, cosa que atribueix a alguna substància que van afegir a la beguda. 

La noia es va negar a tenir relacions sexuals amb el cantant i afegeix que ell, tot i enfadar-se, ho va respectar. Ella va acabar la nit amb vòmits, diarrea i dolor a tot el cos i va acabar denunciant els fets a la policia. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shelby (@shelbys69666)


Arran del seu testimoni, desenes de joves alemanyes han explicat experiències amb Lindemann que van des de la intimidació fins a la violació. Algunes afirmen que havien quedat inconscients i quan es van despertar van veure que n'estava abusant, d'altres han dit que van tenir dolor o sagnats vaginals després de tenir sexe violent amb el cantant. 
 

Una col·laboradora s'hauria dedicat a reclutar noies 

Una influencer de 21 anys, Kayla Shyx, ha penjat a YouTube un vídeo de 30 minuts en què recull denúncies i explica el seu cas. La van convidar a una festa postconcert amb la idea que podria conèixer altres famosos. Un cop allà, es va adonar que només hi havia noies joves, algunes amb aparença d'haver estat drogades.

Segons diu, va aconseguir escapar-se, però abans va aixecar la ira de la responsable de càsting de Rammstein, una dona russa que segons les denunciants s'encarregava de reclutar les noies, amb premisses falses, perquè tinguessin relacions amb Lindemann. 

"Em vaig adonar de cop que era allà com un objecte sexual", ha comentat. 

 

Els fans intenten revendre les entrades 

Davant l'onada de denúncies, que han coincidit amb un seguit de concerts de la banda a Munic, el govern alemany ha reclamat mesures de protecció per a les dones als concerts. "Les joves, en particular, han d'estar més ben protegides contra les agressions", ha afirmat a France Presse la ministra de Família, Lisa Paus.

Habilitar zones de protecció als concerts o disposar d'equips que puguin intervenir en cas d'agressió sexual són algunes de les propostes del govern. 

De moments, als concerts de Munic s'ha suprimit la fila 0 i també la festa postconcert. 

També són molts els fans que ara volen treure's de sobre les entrades i les revenen fins i tot per sota del preu de cost. D'altres demanen prudència i al·leguen que no hi ha res provat contra el cantant.  
 

Rammstein defensa la presumpció d'innocència del cantant

D'entrada, Rammstein va negar tenir cap constància de les presumptes agressions. En un comunicat posterior, la banda va defensar la presumpció d'innocència del vocalista, va anunciar la destitució de la responsable de càsting i va assegurar que es prenia seriosament les denúncies: 

"Condemnem qualsevol mena d'agressió i us demanem que no participeu en judicis públics de cap tipus contra les persones que han fet acusacions. Tenen dret  a tenir la seva versió dels fets."

Una editorial que ha publicat tres volums de poemes de Lindemann han anunciat que suspenen la col·laboració amb ell. Alguns versos narraven fets que es poden qualificar d'agressions sexuals. 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMúsicaAgressió sexualAlemanya
Anar al contingut