L'alcalde electe d'Istanbul, el socialdemòcrata Ekrem Imamoglu (EFE)
Istanbul

Fan repetir les eleccions a Istanbul, guanyades pel partit opositor a Erdogan

La Comissió Electoral accedeix a la demanda del president turc, anul·la la victòria socialdemòcrata i ordena repetir els comicis el 23 de juny

RedaccióActualitzat

La Comissió Electoral de Turquia ha assumit la reclamació del partit d'Erdogan i ha ordenat que es repeteixin les eleccions municipals a Istanbul. Els comicis, els va guanyar oficialment Ekrem Imamoglu, el candidat de l'oposició socialdemòcrata al partit islamista del president Recep Tayyip Erdogan, l'AKP.

La decisió d'anul·lar la victòria del CHP ha estat presa per 7 vots a favor i 4 en contra, segons confirmen diversos partits polítics turcs.

Imamoglu va assumir el càrrec d'alcalde d'Istanbul el 17 d'abril, després que en els comicis del 31 de març el partit socialdemòcrata CHP, Partit Republicà Popular, va guanyar segons els resultats preliminars per només 13.000 vots d'avantatge, dels 8,8 milions de vots totals.
 

El president turc Erdogan, del partit islamista AKP (Reuters)

 

Erdogan va perdre Istanbul i Ankara

Amb la victòria del CHP es posava fi a 25 anys de governs de partits islamistes a Istanbul, la capital financera de Turquia, des de que el mateix Erdogan guanyés l'alcaldia al 1994 i comencés el seu ascens polític que l'ha dut a la presidència del país des de 2014.

L'AKP, del president Erdogan, havia reclamat el recompte dels 319.000 vots considerats nuls i també de totes les paperetes en alguns districtes. Finalment, el partit de president de Turquia va demanar que s'impugnés el resultat i va demanar repetir les eleccions. La Comissió Electoral ha accedit a la petició i els comicis municipals a Istanbul es repetiran el 23 de juny.

L'AKP també qüestiona els resultats de les eleccions municipals a Ankara, la capital turca, on els socialdemòcrates també van guanyar, en aquest cas per una diferència més gran: el 50 per cent dels vots.  

ARXIVAT A:
Eleccions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut