Control dels Mossos d'Esquadra als accessos de Lleida (ACN/Oriol Bosch)
Control dels Mossos d'Esquadra als accessos de Lleida (ACN/Oriol Bosch)

Fan girar cua un miler de cotxes al Segrià: "Anaven amb maletes i l'aneguet de goma"

En una setmana de confinament, els Mossos d'Esquadra han aturat i obligat a fer marxa enrere un miler de vehicles que volien entrar i sortir del Segrià

Redacció/ACNActualitzat

Dissabte 4 de juny es decretava el confinament perimetral del Segrià. Ningú podia sortir ni entrar de la comarca per frenar la pandèmia del coronavirus. La mesura es va anunciar en directe i s'ha fet un seguiment exhaustiu d'un brot complicat d'aturar. Tot i això, una setmana després, hi ha un miler de persones que no s'han assabentat de la prohibició d'accedir a la comarca o que han decidit no fer-ne cas.

Segons les dades dels Mossos d'Esquadra, als controls policial han fet girar cua un miler de vehicles en la primera setmana de confinament perimetral. Entre 150 i 200 vehicles cada dia.

Els Mossos asseguren que s'ha aixecat diverses actes. Segons ha explicat a l'ACN el cap de l'àrea regional de Trànsit de Ponent, Damià Larriba, les actes "s'han fet més a nivell de conscienciació que sancionador".

 

Control dels Mossos d'Esquadra als accessos de Lleida
Control dels Mossos d'Esquadra als accessos de Lleida (ACN/Oriol Bosch)

L'excusa més utilitzada pels conductors per sortir ha estat la de motius laborals. "Alguns, però, anaven amb les maletes i l'aneguet de goma al cotxe", relata Larriba. Molts dels que intentaven entrar volien "anar a comprar", una opció que no justifica l'accés.

Els agents també han denunciat un ciutadà per desobediència perquè volia marxar de la comarca.

19 controls les 24 hores del dia

Els Mossos d'Esquadra han muntat 19 punts fixos les 24 hores al dia per controlar les entrades i sortides del Segrià. En alguns d'ells, compten amb el suport de la Guàrdia Urbana de Lleida, la policia local d'Alcarràs i la Guàrdia Civil.

En total, hi treballen entre 350 i 370 efectius cada dia i per fer-ho possible han incorporat Mossos d'Investigació o de Medi Ambient al dispositiu de Trànsit, ha explicat Larriba. A més, han hagut de readaptar serveis i reduir-ne d'altres d'ordinaris per fer aquest dispositiu.

Com a reforç, també s'han incorporat al Segrià efectius de tot Catalunya excepte de Girona "perquè és el territori que està més lluny", ha destacat Larriba. El 60% dels agents que treballen en aquests dispositius són de Lleida i el 40% de la resta de Catalunya.


Dies de cues

Els controls han provocat cues per accedir al Segrià. Aquest dijous, l'accés a Lleida per l'LL-11 a l'altura dels Alamús va registrar cues quilomètriques. Ja des de la sortida de l'A-2 els cotxes quedaven aturats i per recórrer els dos quilòmetres fins al punt de control s'ha arribat a tardar una hora.

A la rotonda dels Alamús, hi ha dos punts de controls dels Mossos, un de sortida i un d'entrada a la comarca. A més a més, hi ha una sortida de l'autovia per als vehicles que provenen de Saragossa.

 

Control dels Mossos d'Esquadra als accessos de Lleida
Control dels Mossos d'Esquadra als accessos de Lleida (ACN/Oriol Bosch)

 

Permès el pas

Malgrat el confinament perimetral, el pas per la comarca està permès. Pel Segrià passen l'A-2 i l'AP-2, dues vies amb un trànsit important. Des del primer dia de confinament, va quedar clar que tots els vehicles poden fer servir aquestes vies com a camí de pas, però el que no poden fer és aturar-se a la comarca.

 

ARXIVAT A:
TrànsitCoronavirus
Anar al contingut