Familiars al costat de taüts de les víctimes de l'enfonsament del pont (EFE)
Familiars al costat de taüts de les víctimes de l'enfonsament del pont (EFE)

Famílies dels morts del pont de Gènova rebutgen participar en un "funeral farsa"

RedaccióActualitzat

Els bombers continuen buscant entre les runes del pont Morandi de Gènova, tot i que cada cop amb menys esperances de trobar-hi algú amb vida. Mentrestant, el govern italià preveu acomiadar aquest dissabte les 41 persones que van morir en l'esfondrament del viaducte.

Però els funerals d'Estat no es faran en un clima d'unitat en el dolor: diverses famílies han rebutjat participar-hi.

De moment, només 14 de les 41 persones que van morir seran acomiadades en la cerimònia. L'acte ha d'aplegar les famílies amb els representants polítics.

La cerimònia s'ha convocat per homenatjar les víctimes, però set estan rumiant què faran, mentre que els altres ja han rebutjat participar-hi perquè o bé prefereixen recollir-se en la intimitat o bé consideren el govern responsable del que ha passat.

El pare d'una de les víctimes, Roberto, ha reclamat justícia i ha dit a les xarxes socials que no vol una "cerimònia farsa":

"El meu fill no es convertirà en un número a la llista de morts provocades per una falta d'eficiència italiana."

La mare d'una altra víctima, Nunzia, ha dit als mitjans que "l'Estat ha causat això" i que "la passarel·la de polítics ha estat vergonyosa".

Notícia relacionada: Decretat l'estat d'emergència a Gènova per als pròxims 12 mesos
 

 

La tragèdia ha donat un balanç d'almenys 38 morts, tres dels quals eren menors, i una quinzena de ferits, segons la Delegació del Govern de Gènova.

El govern italià ha anunciat avui, divendres, que revocarà les concessions a Autostrade per l'Italia, concessionària de l'autopista de Gènova. El ministre de l'Interior, Matteo Salvini, ha dit que "no hi ha divisió" dins l'executiu pel que fa a aquesta qüestió, però afegeix que el procediment trigarà "setmanes o mesos".

Notícia relacionada: 311 famílies que vivien sota el pont de Gènova no podran tornar a casa seva
 

ARXIVAT A:
Gènova
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut