Pla general de la protesta de famílies de l'escola Marta Mata de Girona a les portes de l'edifici de la Generalitat el 21 de febrer del 20…
Pla general de la protesta de famílies de l'escola Marta Mata de Girona a les portes de l'edifici de la Generalitat el 21 de febrer del 2020. (horitzontal)

Famílies de l'escola Marta Mata de Girona protesten davant l'edifici de la Generalitat per la pèrdua d'una línia de P3

ACN Girona.-Una seixanta de persones han protestat aquest divendres al matí a les escales d'entrada de l'edifici de la Generalitat a Girona contra la supressió d'una línia de P3 a l'escola Marta Mata de la ciutat per al curs vinent. Les famílies s'han concentrat amb xiulets i tambors per reclamar a Educació que revoqui la decisió. La presidenta de l'AMPA, Laura de Batlle, ha lamentat que se n'hagin assabentat pels mitjans i ha explicat que demanaran una reunió amb el director dels serveis territorials d'Educació perquè els exposin els motius. Actualment el centre té dues línies amb 25 alumnes a cadascuna. "Volem una qualitat educativa per als nostres fills; traient una línia no sabem quantes places s'oferiran i es perdran especialistes", ha afegit.

Amb crits de 'Volem P3!' i una pancarta on es llegia 'Alerta! No al tancament de línies de P3', una seixantena de famílies de l'escola Marta Mata de Girona, entre pares i criatures, han protestat a les escales de l'edifici de la Generalitat a la ciutat. Denuncien que Educació no els ha informat dels motius de la supressió de la línia de P3 per al curs vinent i que se n'han assabentat pels mitjans. "Volem conservar la línia i una reunió perquè ens expliquin els motius; volem una qualitat educativa per als nostres fills", ha explicat la presidenta de l'AMPA, Laura de Batlle. Actualment al centre hi ha dues línies de P3 amb 25 alumnes cadascuna. La preocupació de les famílies és que el curs vinent passaran a tenir només un grup i no saben quantes places s'oferiran. A més a més, avisen que la decisió de suprimir un grup té efectes per a tot el projecte educatiu. "Es perdran especialistes per donar suport educatiu als nens que ho precisin i si tota l'escola es transforma amb una línia caldrà canviar el projecte educatiu; tot això només amb aquesta pèrdua de línia", ha detallat la presidenta, que recorda que recuperar un grup és molt difícil a llarg termini. Educació va explicar fa uns dies que la decisió s'havia pres per la davallada de la natalitat. Per a l'AMPA del Marta Mata creuen que el que caldria fer és una reestructuració per reduir ràtios de les línies a nivell de ciutat i garantir així una "qualitat educativa" en comptes de suprimir-ne. És per això que demanaran una reunió amb els serveis territorials d'Educació i el seu director, Martí Fonalleras, per intentar buscar una solució i evitar l'eliminació de la línia.Aquesta AMPA forma part de la plataforma Tots Som Escola Pública que aplega diferents agents de la comunitat educativa. Aquest divendres han fet una crida a sumar-s'hi, especialment a aquelles famílies de centres gironins on també se suprimiran línies de P3 el curs vinent i a demanar una reunió amb Educació. Diumenge passat ja van fer una protesta amb forma de marxa amb la participació de famílies de dues escoles més de Girona. Van anar a peu des dels diferents centres fins a la seu de la Generalitat. I avisen que seguiran mobilitzats per defensar l'escola pública de qualitat. Dilluns vinent hi ha prevista una reunió entre Educació i la direcció de l'escola Marta Mata per abordar aquesta qüestió.

Anar al contingut