Material escolar en primer pla en una aula amb diversos alumnes
Educació i Salut defensen el protocol que estableix quarantena per als alumnes no vacunats a secundària (Europa Press/Jorge Gil)

Famílies d'alumnes no vacunats demandaran Educació pel protocol anticovid a secundària

Es queixen que els fills han de fer quarantena perquè no estan immunitzats i diuen que això vulnera drets fonamentals

El protocol covid d'Educació estableix que, en cas de positiu a l'aula, els alumnes de secundària vacunats o que han passat la malaltia els últims tres mesos poden seguir fent classe presencial. Els no vacunats que no encaixin en aquest últim cas, en canvi, se n'han d'anar a casa.

Això ha causat malestar entre algunes famílies, fins al punt que una vintena presentaran una demanda judicial contra el Departament d'Educació.

Lluís Gallardo, advocat de les famílies, ha explicat que denuncien la vulneració del dret a l'educació:

"S'afecten de ple drets fonamentals que queden completament derogats. No té empara legal en cap lloc. A més, provoca una vulneració de la Llei del Menor i de la Llei d'Educació perquè al menor no se li pot veure interromput per aquest motiu el procés educatiu."

Educació i Salut defensen el protocol actual. El conseller Josep Gonzàlez-Cambray defensa que el protocol està en revisió constantment. "Sempre ens ho plantegem tot, sempre podem valorar-ho tot, però de moment el protocol que estem aplicant és aquest. Amb el Departament de Salut parlem contínuament, parlem cada dia, i anirem valorant no només aquesta sinó moltes altres decisions", ha manifestat.

Per la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, "té sentit" diferenciar entre vacunats i no vacunats. Una opció que, remarca, no s'aplica només a Catalunya. "Segueix l'acordat a nivell estatal i per tant no és una decisió de Catalunya; és una decisió de totes les comunitats autònomes", apunta.

La pressió d'algunes famílies, que exigeixen que el fill no vacunat continuï a l'escola, ha posat en alerta el Sindicat de Professors. Xavier Masó, que n'és secretari general, demana que es garanteixi "el compliment de la normativa":

"El que no pot ser és que s'estigui estenent a nivell de campanya relativament organitzada el boicot per dir-ho així a les quarantenes dels no vacunats. Demanar el pronunciament d'Educació perquè això és una cosa que, si s'estén, pot ser molt perillosa."

 

Proposen deixar-los anar a classe amb un test

Estudiants xerrant a les portes d'un institut
El test gratuït quan hi ha un positiu en una classe de secundària només és per als vacunats (ACN)

A l'Institut Torre del Palau, de Terrassa, dimarts van tenir 14 positius a l'institut i n'han sumat 4 més aquest dimecres. El director del centre, Evaristo González Prieto, proposa que els no immunitzats puguin anar a classe si superen un test abans:

"Que els immunitzats i no immunitzats puguin venir al centre sempre que es puguin fer una prova d'antígens abans sota la responsabilitat de la família. La prova hauria de ser gratuïta tant per a immunitzats com per a no immunitzats."

Ara mateix, però, en el cas de l'educació secundària només tenen accés a la prova gratuïta els vacunats.

A dia d'avui, hi ha 15.000 alumnes més confinats respecte a dimarts.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Covid-19Menors
Anar al contingut