Familiars, representants de partits i entitats a les portes del Suprem
Familiars, representants de partits i entitats a les portes del Suprem

Familiars, entitats i partits denuncien les condicions dels presos en el judici

Jornada maratoniana i poc descans, entre les crítiques

Actualitzat

Com cada dia, companys de partit de JxCat i ERC han donat suport des de Madrid als seus companys que aquest dijous declaren al Suprem, i han estat contundents a l'hora de denunciar les condicions amb les quals s'està fent aquest judici, que no respecta, afirmen, els drets fonamentals dels acusats.

A les portes del Suprem, JxCat i ERC ha criticat la sessió maratoniana d'aquest dimecres en el judici perquè confirma la vulneració del dret dels dotze processats i, en especial, en el cas dels nou presos independentistes. També han criticat les condicions en què han d'afrontar els processats la jornada d'aquest dijous l'endemà d'una jornada unes 12 hores i amb poc temps de descans. Així ho ha denunciat Eduard Pujol, portaveu adjunt de Junts per Catalunya.

"Els fiscals, els membres del jurat dormen en un llit còmode a casa seva, i els presos polítics dormen en cel·les a la presó."

També ho ha denunciat el portaveu d'ERC, Joan Ignasi Elena:

"Han d'acabar a les deu de la nit pràcticament, arribant a les onze, dormint cinc hores per després anar a fer uns interrogatoris en què es juguen 17 anys de la seva vida a la presó?"

Ja ho denunciava ahir mateix la parella de Raül Romeva, Diana Riba.

 

Una denúncia que també han fet les entitats sobiranistes, l'ANC i Òmnium, que també s'han desplaçat a les portes del Suprem per donar suport a l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, en les seves declaracions davant del tribunal.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut