Falset

Falset celebra la primera mostra del vi online, després de 24 anys de fires presencials

La fira del vi de Falset online porta a casa tastos virtuals, conferències, concerts i una subhasta solidària per a la investigació de la Covid-19

RedaccióActualitzat

El que havia de ser la 25a edició de la Fira del Vi de Falset s'ha convertit, a causa del coronavirus, en la primera mostra del vi de Falset online.

No s'ha pogut fer la fira presencial, però l'Ajuntament i les denominacions d'origen Priorat i Montsant van decidir mantenir els tastos, les conferències i una subhasta solidària, tot de manera telemàtica

Durant aquest cap de setmana, els carrers de Falset haurien d'estar plens de professionals i amants del sector vitivinícola a causa d'una de les fires més importants del sector.

La Covid-19 ha obligat a suspendre tots els actes d'una edició que es preveia especial perquè ja celebrava un quart de segle. Però des de l'organització han volgut preservar una part de la festa amb una nova iniciativa vehiculada a través de les xarxes.

Carlos Brull, alcalde de Falset:

"És una fira que ens porta a casa tastos, ens porta conferències, ens porta concerts i ens porta una subhasta solidària per a la investigació del Covid-19"

 

 

Per a les dues DO de la comarca, la fira online és una manera de mantenir el contacte en uns moments durs per al sector, ja que la majoria de petits cellers no poden comercialitzar els seus vins.

Salustià Álvarez, president DOQ Priorat:

"Fem aquesta fira online per no tenir cap contacte físic amb el nostre client, perquè la nostra és una fira social i no volem perdre aquest contacte"

 

 

Pilar Just, presidenta DO Montsant:

"És el millor aparador per a l'arrelament que té la fira en el pensament del "vine lauder". I tot i estar en aquesta situació de pandèmia, no podem deixar de treballar pels nostres cellers. D'aquí aquesta idea"

La celebració de la 25a fira del vi, presencial, l'ajornen per a l'any que ve, amb l'objectiu de fer un salt qualitatiu en els actes dirigits a professionals.

 

 

Torra encoratja el sector amb motiu de la fira del vi de Falset

Aquest dissabte, el president de la Generalitat, Quim Torra, va defensar "la importància de la pagesia i els agricultors" en plena pandèmia. En un discurs emès durant aquesta primera Fira del Vi de Falset online Torra va dir:

"Ara, més que mai, hem de consumir productes locals de casa nostra i donar-los tot el valor que es mereixen"

El president va encoratjat el sector i es va dirigir als agricultors de la zona, que va qualificar de "lluitadors de mena", després d'haver passat la fil·loxera, el despoblament, i haver viscut embats meteorològics:

"Cal mantenir el cor fort davant l'impacte de la crisi sanitària, per les dificultats del comerç internacional i per les activitats limitades en bars i restaurants que també són espais per gaudir del vi"

 

 

 

Diverses DO organitzen tastos virtuals de vi per intentar recuperar una part de les vendes

Aquests dies de confinament es beu més vi a casa. La majoria de cellers petits i mitjans comercialitzen els seus productes a través dels restaurants, ara tancats, i de les visites i tastos als seus cellers, que tampoc no ho poden fer.

Per això, algunes denominacions d'origen com Montsant, Priorat, Empordà, Conca de Barberà o Pla de Bages, entre d'altres, han impulsat tastos de vins virtuals. Es tracta d'una nova eina de promoció per intentar recuperar part de les vendes perdudes.

Als seus webs es poden comprar els vins produïts a la comarca i un dia de la setmana a una hora estipulada es fan els tasts online. Per fer-ho possible, uns dies abans, aquells que ho desitgen reben a casa el vi que podran degustar, normalment, amb la companyia virtual d'un productor i un restaurador de la zona.

Carles Xuriguera, responsable de promoció DO Empordà:

"La caiguda respecte a mesos anteriors és del 100% en alguns casos. La dada positiva és que no ens hem quedat parats. A través de la xarxa podem arribar a la gent. És una eina que ha vingut per quedar-se"

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut