"Faith" ha guanyat el Premi al Millor Documental al DocsBarcelona
"Faith" ha guanyat el Premi al Millor Documental al DocsBarcelona

"Faith", millor documental en un DocsBarcelona online i amb rècord de públic

El festival ha tingut 130.000 espectadors en una edició que s'ha fet a través de la plataforma Filmin

Actualitzat

La pel·lícula "Faith", de la cineasta italiana Valentina Pedicini, s'ha endut el Premi al Millor Documental al festival de cinema DocsBarcelona, en una edició que, a causa del coronavirus, s'ha hagut de fer online, a través de la plataforma Filmin, i ha batut el seu rècord de públic, amb 130.000 espectadors.

En una edició en què la major part de les pel·lícules guardonades estan dirigides per dones, la mirada radical sobre una secta de lluitadors d'arts marcials a Itàlia que es prepara per salvar el planeta quan arribi l'apocalipsi ha estat la gran triomfadora.

"The letter", la història entre un net i la seva àvia acusada de bruixeria per la seva pròpia família, s'ha emportat la Menció Especial del Jurat. I els espectadors del festival han escollit "¿Puedes oírme?" com a premi del públic: un viatge per l'obra i la personalitat de l'escultor Jaume Plensa.

 

El viatge per l'obra i personalitat de Jaume Plensa a
El viatge per l'obra i personalitat de Jaume Plensa a "¿Puedes oírme?" ha guanyat el Premi del Públic al DocsBarcelona

 

Segons la direcció del festival, els 130.000 espectadors són la prova de l'"èxit d'una edició històrica i, per primer cop, d'àmbit nacional", gràcies a la finestra a Filmin, on ha multiplicat la seva difusió: de 12.500 espectadors el 2019 a les sales de Barcelona en deu dies de programació, a més de 130.000 aquest any, tots en línia.

 

 

 

 

El director del certamen, Joan González, creu que l'edició d'aquest any ha consolidat el format en línia, que esdevindrà "la segona finestra del festival":

"Fa quatre anys vam tenir per primera vegada més de 10.000 espectadors, en fa dos superàvem els 25.000, incorporant també els visionats en línia, i aquest any, els 130.000 espectadors. No podem més que estar agraïts a tots els que ho han fet possible aquest any i al llarg d'aquests vint anys."

L'edició 2020, que ha acollit 36 documentals provinents de 22 països, ha tingut més públic que altres festivals europeus que també han hagut de fer-se només a la xarxa: el DOK.fest Munic ha tingut 75.000 espectadors en la seva edició en línia i, el CPH: DOX de Copenhaguen, 117.000.

ARXIVAT A:
CinemaCoronavirus
Anar al contingut