L'expresident de CaixaBank, Isidre Fainé, a la sortida de la declaració a l'Audiència Nacional
L'expresident de CaixaBank, Isidre Fainé, a la sortida de la declaració a l'Audiència Nacional

Fainé i Brufau neguen haver contractat Villarejo per espiar l'expresident de Sacyr

Els expresidents de CaixaBank i Repsol estan acusats de suborn per presumptament haver contractat l'excomissari Villarejo per espiar l'expresident de Sacyr

RedaccióActualitzat

L'expresident de Caixabank, Isidre Fainé, i el de Repsol, Antoni Brufau, s'han desvinculat aquest divendres, davant el jutge, de la contractació de l'excomissari José Manuel Villarejo els anys 2011 i 2012 per espiar l'expresident de Sacyr.

Brufau i Fainé estaven citats a l'Audiència Nacional com a investigats per un possible delicte de suborn.

El cas es remunta al 2011. La justícia els investiga per presumptament haver espiat Luis del Rivero quan era president de Sacyr Vallehermoso i pretenia fer-se amb el control de Repsol amb l'ajuda de la petrolera mexicana Pemex.

Els responsables de seguretat de La Caixa i Repsol, tot dos policies, haurien contractar per fer el suposat espionatge l'empresa del comissari jubilat José Manuel Villarejo, que llavors estava en actiu.

L'instructor del cas "Tàndem", Manuel Gacía-Castellón, creu que Fainé i Brufau van pagar 389.400 euros a Villarejo per frustrar la compra. Fainé i Brufau ho han negat.

Segons fonts presents a la declaració, Fainé ha assegurat davant del jutge que no va tenir res a veure amb la tria, la contractació i el pagament a l'empresa de Villarejo, i que ni de bon tros sabia que s'havia contractat un funcionari de policia en actiu. Fainé explica que Brufau li va comentar que seria convenient tenir més informació sobre el pacte dels mexicans amb Del Rivero per poder respondre des d'una dimensió corporativa, i que Repsol ja havia contractat una empresa.

El president de Repsol, Antoni Brufau, a la sortida de l'Audiència Nacional, (EFE/Mariscal)
El president de Repsol, Antoni Brufau, a la sortida de l'Audiència Nacional (EFE/Mariscal)

Per la seva banda, Antoni Brufau ha afirmat que ell no es va encarregar de fer la contractació ni el pagament del "proveïdor" i que no tenia coneixement de la contractació de Villarejo.

Segons els dos exdirectius, el flux d'informació es va canalitzar a través dels caps de seguretat de les dues companyies, Rafael Araujo per Repsol i Miguel Ángel Fernández Rancaño, per CaixaBank.

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoEspionatge
Anar al contingut