Estat Islàmic i els seus seguidors han aprofitat a fons les possibilitats de difusió de les xarxes socials i internet
Estat Islàmic i els seus seguidors han aprofitat a fons les possibilitats de difusió de les xarxes socials i internet

Facebook, Twitter, Youtube i Microsoft s'uneixen contra la propaganda terrorista

Els gegants d'internet compartiran dades per impedir que grups terroristes les utilitzin per difondre missatges i imatges

RedaccióActualitzat

Quatre gegants tecnològics, Facebook, Microsoft, Youtube i Twitter, han decidit unir esforços per primer cop per frenar la difusió de propaganda terrorista a través dels seus canals. En un comunicat penjat per Facebook, aquestes empreses reconeixen que aquests continguts de fet "violen totes les polítiques de contingut" que tenen.

A partir d'ara, cada vegada que detectin un vídeo o fotografia que tingui contingut terrorista o que en faci apologia intercanviaran aquesta informació amb les altres plataformes. Per fer-ho, crearan una base de dades conjunta amb l'objectiu de localitzar i identificar aquest material de forma més ràpida i eficaç.

En aquesta base de dades, però, no s'hi inclourà informació personal dels usuaris que hagin penjat els continguts ni s'eliminaran automàticament aquests continguts. A més, cada companyia continuarà aplicant les seves pròpies normes de què fer en cada cas. De tota manera, es comprometen a "involucrar a companyies addicionals" en el futur.

 

Anar al contingut