El fotomuntatge de Pablo Iglesias fent la salutació nazi que s'havia difós des de les pàgines de Facebook tancades
El fotomuntatge de Pablo Iglesias fent la salutació nazi que s'havia difós des de les pàgines de Facebook tancades
Madrid

Facebook tanca 17 pàgines de l'extrema dreta espanyola en plena campanya del 28A

Entre les notícies falses que s'hi havien difós, hi havia un fotomuntatge de Pablo Iglesias fent la salutació nazi i el tancament d'un centre oncològic infantil a Catalunya per finançar les "ambaixades"

RedaccióActualitzat

En plena campanya electoral del 28A, Facebook ha tancat 17 pàgines de l'extrema dreta espanyola per difondre contingut xenòfob, homòfob i islamòfob. Aquests perfils comptaven amb més d'un milió i mig de seguidors a les xarxes.

Segons l'organització Avaaz, que ha dut a terme la investigació juntament amb Facebook, el contingut que compartien estava ple de dades falses, mentides i fotomuntatges que, fins i tot, mostraven el líder de Podem, Pablo Iglesias, fent la salutació nazi.

També s'havia difós des d'aquestes pàgines la notícia falsa del tancament d'un centre oncològic infantil per part de "separatistes catalans" per finançar les "ambaixades" de la Generalitat. O dades falses sobre el nombre d'estrangers autors de violacions o sobre una suposada declaració del Marroc demanant beques al govern espanyol a canvi d'accions contra el flux migratori.

Les tres plataformes eliminades amb més ressò eren les d'Unitat Nacional Espanyola, Tots contra Podem i Lluita per Espanya, que sumaven més de 16 pàgines i més d'1,5 milions de seguidors.

Facebook valora el comportament i "no el contingut"

La companyia de Mark Zuckerberg ha destacat que els comptes clausurats havien vulnerat les normes de comportament de l'empresa, perquè feien servir comptes falsos o amb el mateix nom per a diverses pàgines.

"Eliminem els comptes basant-nos en el seu comportament i no en el contingut que han publicat", ha remarcat un portaveu de Facebook.

Entre els perfils duplicats hi havia els dels usuaris Javier Grau i Antonio Félix Aguilar.

ARXIVAT A:
FacebookXarxes socials Extrema dreta
Anar al contingut