Cambridge Analytica va fer servir dades de Facebook recollides sense autorització
Cambridge Analytica va fer servir dades de Facebook recollides sense autorització

Facebook pagarà una multa al Regne Unit per l'escàndol de Cambridge Analytica

La companyia abonarà 500.000 lliures per la presumpta vulneració de normes britàniques de protecció de dades

Actualitzat

Facebook ha arribat a una acord amb l'Oficina del Comissionat d'Informació del Regne Unit i accepta abonar una multa de 500.000 de lliures (578.942 euros) per la presumpta vulneració per part de la companyia de les normes britàniques de protecció de dades en relació amb l'escàndol de l'empresa britància Cambridge Analytica.

L'autoritat independent del Regne Unit ha anunciat que s'ha arribat a un acord entre les dues parts:

"Facebook i l'Oficina del Comissionat d'Informació han pactat retirar les seves respectives apel·lacions i Facebook ha acceptat pagar una multa de 500.000 lliures sense admetre cap responsabilitat en relació amb aquest cas."

L'autoritat britànica havia emès l'octubre de 2018 una sanció de mig milió de liures contra Facebook, que va apel·lar aquesta decisió davant dels tribunals, als quals va acudir també la mateixa Oficina del Comissionat d'Informació.

Advocat de Facebook, Harry Kinmonth, ha assegurat que la companyia ha fet canvis importants a la plataforma per restringir la informació a les quals els desenvolupadors poden accedir.

"Desitjaríem haver fet més per investigar les reclamacions sobre Cambridge Analytica el 2015."

Per la seva part, el comissionat adjunt James Dipple-Johnstone, s'ha expressat així:

"Ens complau escoltar que Facebook ha fet i continuarà fent passos significatius per complir els principis fonamentals de protecció de dades."

Cambidge Analytica va fer servir dades recollides sense autorització a principis de 2014 de milions de perfil per elaborar un programa informàtic i predir les opcions electorals dels nord-americans.

La Comissió Federal del Comerç dels Estats Units va multar Facebook amb una sanció rècord de 5.000 milions de dòlars per haver violat la privacitat dels seus usuaris amb la gestió de les seves dades personals.

L'escàndol de l'ús de les dades dels usuaris de Facebook va desencadenar un autèntic terratrèmol polític arreu del món. Pocs dies després, el seu fundador, Mark Zuckerberg, va admetre que hi havia hagut "errors" i un "abús de confiança" cap als usuaris.

El cas també el va portar davant del Senat dels Estats Units. Hi va haver de donar explicacions en una compareixença que va tenir un seguiment multitudinari. Zuckerberg va assegurar que des Facebook "no es va fer prou" per impedir aquest ús de les dades dels usuaris.

 

 

ARXIVAT A:
Facebook
Anar al contingut