Trump fent servir el seu telèfon mòbil en una imatge d'arxiu
Trump fent servir el seu telèfon mòbil en una imatge d'arxiu (REUTERS/Leah Millis)

Facebook mantindrà bloquejat el compte de Donald Trump dos anys més

Els comptes de l'expresident nord-americà es van suspendre després del seu suport a les persones que van assaltar el Capitoli el 6 de gener

Donald Trump haurà de buscar altres xarxes socials que no siguin Facebook per contactar amb els seus seguidors. Aquest divendres, Facebook ha anunciat que mantindrà suspesos els comptes de l'expresident nord-americà almenys dos anys més.

La companyia va tancar a començaments d'any els comptes de Donald Trump a Facebook i Instagram després de l'assalt de milers de simpatitzats de l'expresident armats al Capitoli el 6 de gener.

Ara fa un mes, el consell assessor de la companyia va qüestionar que la suspensió de Trump hagués de ser indefinida.

Facebook ha explicat en un comunicat que la suspensió dels comptes de Donald Trump es va fer pels seus elogis a les persones involucrades en aquest "acte de violència", que suposaven una violació clara de les regles de la xarxa social.

Consideren molt greus les circumstàncies que van portar a la suspensió del compte de Trump. Per aquesta raó, un cop passin els dos anys, un grup d'experts valoraran si es manté el risc per a la seguretat pública dels missatges de Trump. Si els experts consideren que el risc es manté, Trump continuarà vetat tant a Facebook com a Instagram.

Els comptes de Donald Trump a Facebook i Instagram continuaran bloquejats almenys dos anys més
Els comptes de Donald Trump a Facebook i Instagram continuaran bloquejats almenys dos anys més (Reuters)

Twitter va suspendre permanentment el compte de Donald Trump, que tenia més de 88 milions de seguidors. Trump va reaccionar dient que volien "silenciar-lo" i va anunciar la creació de la seva pròpia plataforma per difondre els missatges sense cap tipus de filtre.

Facebook i Instagram també li van prohibir l'accés de forma definitiva.

Els comptes de l'expresident nord-americà es van bloquejar després del seu suport a l'assalt violent del Capitoli el 6 de gener, una decisió que va ser criticada per alguns sectors que ho consideraven una censura de les xarxes socials.

 

 

 

ARXIVAT A:
Trump FacebookInstagramXarxes socials Estats Units
Anar al contingut