El president Donald Trump (REUTERS/Joshua Roberts)

Facebook i Twitter retiren una "fake news" de Trump sobre la Covid-19

El president havia difós una entrevista en la que assegurava que els nens podien tornar a l'escola perquè eren "gairebé immunes"

Actualitzat

Nova polèmica amb Donald Trump com a protagonista, per haver difós infomacions falses sobre la Covid-19. Aquest cop ha estat Facebook qui li ha retirat un vídeo del seu perfil, en què afirmava que els nens són immunes a la malaltia, un argument que ha fet servir per tornar a demanar l'obertura de les escoles.

Al vídeo, un fragment d'una entrevista de la cadena Fox al president, Trump assegurava que els nens han de tornar a l'escola perquè són virtualment immunes a la Covid-19. Facebook assegura que es tracta d'informacions falses.

És la primera vegada que la xarxa de Mark Zuckerberg retira un "post" personal del president per mentir. Un portaveu de Facebook ha explicat que el contingut del vídeo és una violació de la política sobre desinformació relativa al coronavirus, ja que està demostrat que els nens poden tenir i transmetre la malaltia, malgrat que la taxa de mortalitat infantil sigui molt baixa.
 

A Twitter, el president nord-americà ha decidit eliminar aquest mateix vídeo, després que la xarxa li bloquegés el compte de la seva campanya presidencial, perquè també infringeix les seves regles sobre la desinformació.

L'equip de la campanya presidencial de Trump ha acusat la companyia de "biaix flagrant".

"Un altre cop una mostra flagrant de parcialitat de Silicon Valley contra aquest president, en què les regles només s'apliquen en una direcció. Les empreses de mitjans de comunicació social no són àrbitres de la veritat." 

Ho ha dit la seva cap de premsa, que també ha defensat en un comunicat que "el president estava expressant el fet que els nens són menys susceptibles al coronavirus".
 

Altres "topades"

Aquest no és el primer cop que Trump i les xarxes socials tenen una "topada".  El mes de juny van retirar diversos anuncis de la seva campanya per violar les polítiques contra l'odi i perquè contenien simbologia nazi.

 

Twitter ja va etiquetar un tuit de Trump com a "apologia de la violència". Donald Trump té 80 milions de seguidors a Twitter.

ARXIVAT A:
Trump FacebookTwitterXarxes socials
Anar al contingut