Califòrnia

Facebook i Instagram prohibeixen el comerç d'armes entre particulars

Les empreses autoritzades podran seguir comercialitzant armes a Facebook, una plataforma que té gairebé 1.600 milions d'usuaris a tot el món

RedaccióActualitzat

Facebook i Instagram han començat a prohibir la venda d'armes de foc entre particulars a través d'aquestes dues xarxes socials.

La prohibició només afecta, però, la compravenda entre particulars, perquè les empreses autoritzades podran seguir comercialitzant amb armes a través de les xarxes.

Facebook és la xarxa social amb més usuaris al món. Es calcula que té uns 1.600 milions d'usuaris. Als Estats Units i el Canadà n'hi ha 219 milions.

La pressió sobre Facebook perquè prohibís aquestes transaccions s'havia intensificat durant els últims mesos, després dels últims tirotejos amb víctimes als Estats Units. El debat sobre la facilitat per accedir a les armes als Estats Units ha fet que diversos activistes contra les armes posin els ulls sobre aquestes plataformes on, fins ara, es podia posar anuncis de compravenda d'armes.

Fins i tot Barack Obama ha aprofitat el seu espai a Facebook per demanar que es posi fi a aquest comerç d'armes a la xarxa.

 

Malgrat que Facebook no estava directament relacionat amb la venda d'armes, la plataforma servia fins ara de fòrum i lloc de trobada per a les persones interesades a aconseguir pistoles i altres armes de foc. Dins de la plataforma es podien trobar ofertes i es podia negociar preus i característiques. 

Mesos abans, ja Facebook havia prohibit la venda, a través de les seves plataformes, de marihuana, productes farmacèutics i drogues il·legals.

Anar al contingut