Facebook elimina comptes de sis líders d'extrema dreta per ser "perillosos"

L'empresa de Mark Zuckerberg elimina els comptes del mitjà InfoWars, i d'Alex Jones, Louis Farrakhan, Paul Nehlen, Milo Yiannopoulos, Paul Joseph Watson i Laura Loomer

RedaccióActualitzat

Facebook ha anunciat aquest dijous que ha vetat permanentment sis líders d'extrema dreta dels Estats Units, així com un mitjà de comunicació. L'empresa de Mark Zuckerberg considera que "fomenten la violència" i els qualifica de "perillosos".

Aquesta decisió també afecta els seus comptes a Instagram, propietat de Facebook.


Els sis comptes que ja han esborrat són els d'Alex Jones, Louis Farrakhan, Paul Nehlen, Milo Yiannopoulos, Paul Joseph Watson i Laura Loomer.

El mitjà vetat és InfoWars, propietat d'Alex Jones, que combina teories conspiratives amb el supremacisme blanc.

Jones i InfoWars sí que havien estat suspesos de Facebook fa uns mesos, però ara tampoc podran propagar els seus missatges a Instagram.

"Sempre hem vetat persones o organitzacions que promouen o participen en violència i odi, sigui quina sigui la seva ideologia. El procés d'avaluació de potencials violadors d'aquestes polítiques és extens, i és el que ens ha portat a prendre la decisió d'eliminar aquests comptes".


Facebook, amb seu a Menlo Park, a Califòrnia, considera que des d'aquests comptes es "promou una empresa violenta", cosa que està prohibida en els estàndards de la comunitat.


Tot i que ho van evitar durant molt temps, Twitter i Apple ja els han bloquejat amb anterioritat, fet que va rebre les crítiques de Donald Trump. El president dels Estats Units va dir que s'estaven discriminant opinions conservadores i limitant la llibertat d'expressió.

Gir de 180 graus

Dimarts passat, Mark Zuckerberg anunciava que Facebook canvia tal com el coneixem. Vol reforçar la privacitat i que la plataforma passi a ser un espai on amics i família es comuniquin amb seguretat.

ARXIVAT A:
Estats UnitsFacebookLlibertat d'expressió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut