Estats Units

Facebook diu que no ha fet "res erroni" i que el cas té a veure amb la regulació dels fluxos de dades i no amb les empreses

La companyia assegura que el cas qüestiona "un dels mecanismes que atorga la llei europea per permetre els fluxos de dades transatlàntiques de caràcter fonamental"

RedaccióActualitzat

El cas del jove austríac Max Schrems contra Facebook per infringir la protecció de dades europea té a veure amb els mecanismes que regulen els fluxos i no amb les companyies. Així ho assegura un portaveu de la multinacional nord-americana a l'agència de notícies EFE, després de fer-se pública la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que invalida la decisió de la Comissió Europea que considerava que els Estats Units garanteixen un nivell de protecció adequat de les dades personals.

"No es tracta del cas Facebook. L'advocat general de la UE ja va manifestar a Facebook que no havia fet res erroni".

Per aquest portaveu de Facebook, el que es qüestiona és "un dels mecanismes que atorga la llei europea per permetre els fluxos de dades transatlàntiques de caràcter fonamental". Facebook, com altres empreses, funciona a través d'una "sèrie de criteris establerts per la llei de la Unió Europea per transferir legalment dades als Estats Units des d'Europa, sota l'empara de l'acord Safe Harbor". Aquest acord, aplicat durant 15 anys, considerava que els Estats Units garantien la privacitat de la informació.

En qualsevol cas, Facebook assegura que "és imprescindible que els governs de la UE i dels Estats Units garanteixin criteris fiables per a les transferències legals de dades i per resoldre qüestions relacionades amb la seguretat nacional".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut