Nova York

Facebook demana permís per cotitzar a Wall Street

Després de mesos de rumors, Facebook ha encetat finalment els tràmits per sortir a la borsa. L'empresa ja ha presentat a la Comissió de Valors dels Estats Units la documentació prèvia per començar a cotitzar. La xarxa social fundada per Mark Zuckerberg planteja una oferta inicial de 5.000 milions de dòlars en accions, cosa que convertiria aquesta sortida a borsa en la més important d'una companyia d'internet, molt més que la de Google el 2004.

RedaccióActualitzat
Facebook, creada fa vuit anys en una habitació d'una residència d'estudiants a Harvard, té més de 800 milions d'usuaris a tot el món, un 55% dels internautes mundials.

Actualment, la xarxa social està valorada en uns 83.000 milions.

El fulletó que ha entregat la companyia al regulador confirma que la societat va generar uns ingressos de 3.700 milions en l'exercici passat, amb un increment del 88% respecte a l'any anterior. Així, va tenir beneficis de 1.000 milions.

Mark Zuckerberg, que l'any passat tenia un sou base de mig milió de dòlars i que se'l baixarà a un dòlar el 2013, aposta pel banc Morgan Stanley com a banc d'inversió per dirigir la col·locació anticipada.

Actualment Facebook té 3.000 treballadors, tot i que la companyia té la intenció de contractar-ne més.

Anar al contingut