Facebook crea Libra, la primera criptomoneda d'una empresa tecnològica

Facebook crea Libra, la primera criptomoneda d'una empresa tecnològica

La moneda virtual serà controlada per una associació formada per Facebook, Visa, Mastercard, Vodafone, Paypal, eBay, Spotify, Uber, Lyft i Booking, entre altres

Actualitzat

L'empresa tecnològica Facebook i 27 organitzacions més han anunciat aquest dimarts a San Francisco la creació de Libra, una criptodivisa dirigida als usuaris de les seves aplicacions que entrarà en funcionament l'any 2020. La moneda virtual es podrà utilitzar entre particulars o a establiments, i estarà integrada a Whatsapp i a Facebook Messenger.

Segons expliquen fonts de l'empresa a Efe, "la idea és fer el més senzill possible les transaccions financers per totes les persones del món, visquin on visquin i tinguin o no compte bancari". L'organització sense afany de lucre que gestionarà la moneda virtual -constituïda a Ginebra, Suïssa- serà impulsada per Facebook, però hi participaran companyies com Visa, Mastercard, Vodafone, Paypal, eBay, Spotify i Uber.

 

 

La moneda de Facebook farà servir la tecnologia "blockchain" (Reuters)

 

La idea és fer la competència als estats i els bancs centrals, que tenen el monopoli de les monedes de curs legal. Ho ha intentat Bitcoin i d'altres, però Facebook creu que té un avantatge: és a l'abast de tothom. A més, a diferència de la resta de criptomonedes, es compromet a garantir el valor de la moneda amb actius reals i segurs, com dipòsits bancaris i deute sobirà.

 

"El Bitcoin és molt volàtil, el que la fa perfecte per a la gent que el vol usar com un actiu d'inversió, però nosaltres [Facebook] volem una divisa de baixa volatilitat que la gent pugui fer servir en el seu dia a dia."

 

El soci majoritari de Facebook ha fet front a diversos escàndols per la falta de privacitat de les dades

 

Davant la gran quantitat d'escàndols vinculats a la privacitat i la gestió de les dades dels usuaris que han esquitxat la companyia en els últims mesos, Facebook s'ha esforçat a garantir que no compartirà informació del compte o dades financeres amb Facebook ni amb tercers "sense el consentiment del client".

Sí que es compartiran dades financeres amb tercers, però, amb els següents propòsits: complir amb la llei de cada país, protegir els comptes dels clients davant de possibles fraus, permetre el processament de pagaments i evitar l'activitat delinqüent.

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut