"La Llibertat guiant el poble", censurada
"La Llibertat guiant el poble", censurada

Facebook censura els pits de "La llibertat guiant el poble"

El gegant tecnològic qualifica d'"error" la censura del quadre més famós d'Eugène Delacroix

Actualitzat

"Un error". Així és com justifica Facebook que esborrés el quadre "La Llibertat guiant el poble", d'Eugène Delacroix, en relació amb les normes de publicitat de la plataforma referents al sexe i a la pornografia.

La dona que aguanta la bandera francesa, que representa la llibertat del país, ensenya els pits. El quadre es va convertir en el símbol de la Revolució Francesa. Fins i tot, va ser la imatge dels bitllets de 100 francs durant anys.

El director d'una obra de teatre titulada "Coups de feu rue Saint-Roch" -Jocelyn Fiorina- va utilitzar la imatge del famós quadre per promocionar l'espectacle a Facebook. Va ser llavors quan la plataforma la va censurar per primera vegada.

 

"Després d'un quart d'hora d'haver posat la publicitat a la xarxa, l'administració la va bloquejar i va al·legar que no es pot fer difusió d'una imatge de nuesa."

 

Quan Fiorina va replicar la censura a l'administració de Facebook, li van contestar argumentant amb un missatge que respon a les preguntes: quin problema hi ha amb la meva publicitat?, per què Facebook no ho autoritza?, com ho puc solucionar?

Facebook, en el missatge, explica que la xarxa social no accepta imatges de nus encara que tinguin finalitats educatives o artístiques. A més a més, la multinacional al·lega que aquest tipus de publicacions "són de naturalesa sensible i no estan autoritzades". Com a solució a la censura, Facebook proposa que es consultin les bases de gestió de la publicitat i les regles de publicitat de la plataforma.

Fiorina va tornar a utilitzar la imatge amb una etiqueta que tapava els pits de la dona i on s'explicava que Facebook havia censurat la imatge. Aquesta segona fotografia no s'ha censurat.

 

Facebook admet l'"error"

Facebook ha reconegut, a través d'un comunicat, que ha comès un "error" censurant el quadre francès.

 

"L'obra 'La llibertat guiant el poble' té cabuda al Facebook i s'ajusta a les nostres regles publicitàries."

 

La xarxa social ha declarat, també, que degut a la quantitat d'imatges que s'analitzen cada dia, alguna vegada cometen errors de filtre.

 

"Per protegir la integritat del nostre servei, comprovem milions d'imatges publicitàries cada setmana i a vegades cometem errors. Demanem perdó per aquest error a l'usuari afectat."

 

ARXIVAT A:
FacebookInternetLlibertat d'expressió
Anar al contingut