Facebook censura el poble francès Bitche per la semblança amb l'insult "bitch"
Facebook s'ha excusat amb la vila de Bitche per haver censurat la pàgina oficial del municipi (Reuters/Jonathan Oatis)
Bitche

Facebook censura el poble francès Bitche per la semblança amb l'insult "bitch"

Una mala interpretació del nom, que es podria traduir com a "vila de puta", hauria portat a la suspensió de la pàgina oficial

RedaccióActualitzat

Bitche és un poble del nord-est de França de poc més de 5.000 habitants que ha hagut de batallar contra Facebook per poder mantenir la pàgina oficial del municipi. El motiu és la semblança de "Bitche" amb "Bitch", paraula que, en anglès, es pot equiparar a "puta". 

A Bitche, situat a 75 quilòmetres al nord d'Estrasburg, es van adonar que Facebook els havia censurat la pàgina "Ville de Bitche" i van intentar posar-se en contacte amb l'empresa.

 

 

L'Ajuntament explica, en un comunicat, que la companyia de Mark Zuckerberg els va respondre el 19 de març que la pàgina s'havia retirat perquè "violava les condicions" de publicació

La teoria del consistori és que la pàgina s'allotjava en un centre de dades europeu, però la van migrar a un servidor anglosaxó, en el qual un algoritme per supervisar el contingut va aixecar l'alerta arran de la paraula. "Sembla que hi va haver una mala interpretació del nom del nostre municipi", afirmen, alhora que denuncien que una màquina acabi condicionant la presència a la xarxa social: 

"El que ha passat amb la vila de Bitche demostra la insuficiència i els límits de les eines de moderació que només l'ull humà pot apreciar, sobretot pel que fa a la verificació de fonts. El més sorprenent és que s'hagi allargat i que Facebook hagi trigat tant a corregir aquest incident."

 

ℹ La page Facebook de la Ville de Bitche est à nouveau publiée. Facebook avait censuré notre page Ville de...

Posted by Ville de Bitche on Dimarts, 13 d'abril de 2021

 

 

Finalment, el director general de Facebook a França va contactar personalment amb l'alcalde per informar-lo que la pàgina havia quedat restablerta i demanar excuses pels inconvenients causats. 

Bitche és un poble emmurallat del departament de Mosel·la, al nord-est de França de Fr (Ville-bitche.fr)


L'Ajuntament ha demanat transparència, justícia i intel·ligència a l'empresa i ha convidat tant Mark Zuckerberg com el responsable de Facebook a França a visitar aquest municipi fortificat i "honorar junts la memòria dels compatriotes i els amics americans que van venir des de Carolina del Sud a alliberar el nostre municipi" i que "es fan dir, amb orgull, 'Fills de Bitche'", és a dir, el que, en algun moment, l'algoritme de Facebook podria haver traduït com a "fills de puta". 

El mateix Ajuntament n'ha difós una imatge del 2005. 

Acte commemoratiu de l'alliberament de Bitche (Ville-bitche.fr)
ARXIVAT A:
FacebookFrança
Anar al contingut