Facebook eliminarà el reconeixement facial de les imatges dels usuaris
Facebook eliminarà el reconeixement facial de les imatges dels usuaris

Facebook eliminarà el reconeixement facial de les imatges dels usuaris

L'empresa de Mark Zuckerberg assegura que també esborrarà les dades que té de les cares de 1.000 milions de persones

RedaccióActualitzat

Facebook ha anunciat aquest dimarts que eliminarà el reconeixement facial de les persones que apareixen en les fotografies i imatges que pengen els usuaris en aquesta xarxa social.

Segons han dit responsables de l'empresa en un comunicat, també s'eliminaran més de 1.000 milions de registres de cares d'usuaris que tenen emmagatzemats en els seus servidors.


"Aspectes positius" vs. "preocupació social"

El vicepresident per a Intel·ligència Artificial de l'empresa, Jerome Pesenti, ha assegurat que en poques setmanes la xarxa ja no identificarà amb nom i cognom les persones de les fotografies:

"Els aspectes positius del reconeixement facial s'han de valorar en paral·lel a la creixent preocupació social per aquesta tecnologia, especialment quan els reguladors no han fixat encara unes regles clares."

L'empresa assegura que tenen activat el reconeixement facial un de cada tres usuaris diaris actius, els que assegura que es connecten a Facebook almenys un cop al dia.

Reconeixement facial
Recreació simplificada d'un sistema de reconeixement facial

El desembre ja no funcionarà

Un portaveu ha assegurat que al desembre aquest reconeixement ja no funcionarà, tampoc la versió per a persones cegues, a qui ajuda a identificar les persones de les fotografies.

Conseqüentment també quedaran eliminades les notificacions i les recomanacions per a amics i coneguts quan algú pugi una fotografia o vídeo en què aparegui algú en concret.

10 anys de retard

Entitats que defensen la privacitat i els drets digitals consultades per l'agència Reuters han celebrat la decisió.

És el cas del Centre d'Informació de Privadesa Electrònica, EPIC en les inicials en anglès: el seu director executiu, Alan Butler ha dit, però, que arriba 10 anys tard:

"Durant massa temps els usuaris d'internet han patit abusos de dades personals per caprici de Facebook i altres plataformes. EPIC va demanar per primera vegada el final d'aquest programa el 2011."

I Adam Schwartz, responsable jurídic de la Fundació Frontera Electrònica, EFF, ha dit que tot i que Facebook no ha estat pas la primera tecnològica a prendre aquesta decisió, pot ser decisiva per a "l'abandó del reconeixement facial" als EUA.

Facebook ofereix 'més vídeos de primats' als que miren vídeos de persones negres
Els algoritmes de reconeixement facial de Facebook fa molts anys que estaven qüestionats (Reuters/Dado Ruvic)

 

ARXIVAT A:
TecnologiaXarxes socials Internet
Anar al contingut