Imatge de recurs de Facebook (Reuters)
Imatge de recurs de Facebook (Reuters)

Facebook amplia a 87 milions els usuaris afectats per l'escàndol de Cambridge Analytica

Actualitzat

La consultora Cambridge Analytica hauria accedit a les dades de fins a 87 milions d'usuaris de Facebook. La companyia tecnològica ha ampliat aquest dimecres el nombre d'usuaris afectats, que en un primer moment havia xifrat en uns 50 milions.

El responsable tecnològic de Facebook, Mike Schroepfer, ha assegurat que la companyia farà alguns canvis per restringir la informació a què poden accedir les aplicacions de la xarxa social, tal com ja va avançar el fundador de la companyia, Mark Zuckerberg.

A mitjans de març es va saber que Cambridge Analytica havia tingut accés a dades de 50 milions d'usuaris recopilades per l'empresa dirigida per Zuckerberg, la qual cosa podria suposar una violació de les condicions de confidencialitat de la companyia. Dies després, Zuckerberg va admetre que hi havia hagut "errors" i un "abús de confiança" cap als usuaris. Per aquest motiu, va anunciar una revisió de les seves pràctiques de privacitat i algunes mesures per evitar que es repeteixi la situació.

Schroepfer ha explicat que, a partir del 9 d'abril, Facebook informarà els usuaris les dades dels quals s'hagin compartit amb Cambridge Analytica i mostrarà al "News Feed" un enllaç per veure fàcilment quines aplicacions utilitzen i a quina informació accedeixen. A més, la companyia ha desactivat l'opció de buscar un usuari introduint el seu número de telèfon o el seu correu electrònic.

 

 

ARXIVAT A:
FacebookXarxes socials
Anar al contingut