"Fa una mica de respecte que Física i Matemàtiques sigui la nota de tall més alta"

L'opinió d'alguns dels alumnes que faran el grau amb la nota d'accés més alta per setè any consecutiu

Actualitzat

Fa set anys que la nota de tall més alta d'accés a la universitat és la del doble grau de Física i Matemàtiques que imparteix la Universitat Autònoma. Enguany, la nota mínima per accedir-hi ha estat un 13,318, vuit mil·lèsimes més que l'any passat.

Aquest dijous, els escollits s'han conegut en la xerrada de benvinguda del grau. Compartiran classes, exàmens i apunts en els cinc anys que dura la carrera. Alguns, al principi no tenien clar que volguessin estudiar-la, com la Laia Ferrero:

"Va ser una decisió d'última hora, perquè m'agradava medicina, però vaig adonar-me que no m'acabava de veure en un hospital. Després vaig conèixer aquest doble grau i em va encantar. Vaig treure un 13,422."

 

 

La Maria Marroco, futura estudiant del grau, explica que li feia respecte l'elevada nota de tall:

"Física i Matemàtiques sempre m'ha agradat, però és la nota de tall més alta i això fa una mica de respecte... M'agradaria, a partir d'aquesta carrera i, si cal, fer un màster, per poder-me dedicar a treballar en un banc, una empresa, a la borsa..."

 

 

Els nous alumnes de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma es matricularan aquest divendres.

94 estudiants havien situat el doble grau com a primera preferència, però només hi ha 25 places disponibles. Molts ja comptaven que no podrien cursar-lo. És el cas de Raül Espejo:

"El vaig posar per si de cas, per si baixava per sorpresa, però ja m'imaginava que no hi entraria."

 

 

Entre els que no han obtingut prou nota, alguns s'han decantat o bé per Física o bé per Matemàtiques, com el Pere Márquez:

"Fan falta força matemàtics. Com que m'agraden les matemàtiques, em sembla bastant bé."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut