Protesta contra el veto parental als centres educatius de Múrcia
Protesta contra el veto parental als centres educatius de Múrcia
Cartagena

Fa servir el veto parental contra la visita del president murcià a un centre d'FP

Admès a tràmit el recurs del Ministeri d'Educació contra la controvertida censura implantada pel govern del PP i Vox a Múrcia

RedaccióActualitzat

Utilitzar el veto parental contra el govern murcià. Això és el que ha fet una mare de Cartagena, que discrepa fortament de la mesura implantada pel govern de Múrcia (PP i Vox) que permet censurar que els alumnes assisteixin a determinades activitats, com les relacionades amb la diversitat afectiva i sexual. 

El president murcià, Fernando López Miras, ha fet un acte aquest dimecres al Centre de Formació Professional Carlos III, on estudia la filla d'aquesta dona, que té 19 anys i hidrocefàlia, cosa que l'obliga a "portar una vàlvula al cap" i li causa dispacitat. 
 

López Miras hi ha anat a presentar les prioritats del govern regional en matèria d'FP per al 2020. La dona, María Martínez, ha decidit fer ús del veto parental, segons fa constar en una carta que ha lliurat a la consellera d'Educació, Esperanza Moreno, i que han publicat diversos mitjans, entre els quals La Opinión de Murcia:

"Fent ús del dret que vostès m'han donat, no autoritzo que la meva filla perdi ni un sol minut lectiu per la seva visita, sobre la qual aprofito per dir que ni a la meva filla ni a mi ens han informat a què es deu". 

La carta explica que, fins als 18 anys, la seva filla tenia reconegut un 34% de discapacitat, un diagnòstic que va canviar de la nit al dia, amb les conseqüències que això comporta: 

"En fer 18 anys, a la corresponent revisió de la discapacitat a l'IMAS, un psicòleg que la va atendre durant deu minuts va decidir treure-li totalment la discapacitat, perquè va dir que el cervell de la meva filla havia madurat del tot. 

Felicito l'IMAS pels grans professionals que té, perquè el seu diagnòstic és contrari a tots els neurocirurgians que han vist la meva filla durant 19 anys. Treure-li la discapacitat suposa condemnar la meva filla a tancar-li el 50% de les opcions de futur, ja siguin d'educació o laborals".

La mare comenta, a més, que ja tenen "prou problemes de carències de materials i personal, perquè vinguin vostès a fer-los perdre classes". 

Imatge d'arxiu d'una protesta contra el veto parental

La dona ha pogut parlar directament amb el president murcià, que, davant la indignació de la mare, s'ha limitat a respondre que "li agrada" que hagi fet servir la mesura. 

En declaracions a La Sexta, María Martínez ha denunciat que companys de classe insulten i assetgen la seva filla arran de la decisió.

"La meva filla és mulata i primer són els insults de negra, llavors fotos de Hitler, Mussolini, Franco, l'esvàstica.." 

 

 


Acceptat a tràmit el recurs contra el veto parental

El Tribunal Superior de Justícia de Múrcia ha admès a tràmit aquest dimecres el recurs que el govern espanyol ha presentat contra el veto parental.

Ha estat l'endemà que el Ministeri d'Educació i Formació Professional presentés el text, que demana que, de forma cautelar, se suspengui el veto mentre es resol el recurs.

El Ministeri va donar un mes a la Conselleria d'Educació de Múrcia perquè retirés la instrucció del pin parental, que estableix que les famílies han d'autoritzar l'assistència dels fills a les activitats complementàries dels centres educatius. Com que no ho fa ver, va anar als tribunals.

El govern murcià ha afirmat que acatarà el que digui la justícia.

ARXIVAT A:
VoxEducació Extrema dretaPP
Anar al contingut