Barcelona

Fa el gest de socors de violència masclista en un hospital i detenen l'acompanyant

Una dona que era a la sala d'espera d'un hospital de Barcelona va alertar que la parella l'agredia i el centre va avisar els Mossos

RedaccióActualitzat

El gest de socors contra la violència masclista ha permès els Mossos detenir un home que la seva parella va denunciar en una sala d'espera d'un hospital de Barcelona. En concret, en una clínica privada del barri de Sarrià-Sant Gervasi.

Va passar el dia 11 de novembre, a quarts de tres de la tarda. La dona estava esperant per ser atesa, acompanyada per la seva parella, i va fer aquest gest per demanar ajuda. Una treballadora del centre hospitalari el van reconèixer i va trucar al 112 per avisar la policia.

Un cop van arribar els Mossos, la dona els va explicar que era víctima d'insults i menyspreus continus per part de la seva parella, amb qui porta 10 anys de relació, i que també l'havia empès.

L'home, de 64 anys, està detingut.

 

Els Mossos han reactivat la campanya aquest mes per donar a conèixer aquest gest contra la violència contra dones arran del cas de la noia de 16 anys segrestada als Estats Units que la policia va rescatar gràcies a fer-lo.

Es tracta d'una noia que va fer el gest quan era dins d'un vehicle aturat en un semàfor. Un altre conductor el va veure, va trucar a la policia alertant que la noia "semblava estar en perill" i, gràcies a això, la policia la va alliberar.

Per fer el gest de socors, s'ha de posar la mà oberta ensenyant el palmell, doblegar el polze cap a dins i abaixar la resta de dits fins que queda el puny tancat.
 

La Guàrdia Urbana fa una guia per detectar casos

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha engegat aquest dilluns una guia perquè tots els agents del cos detectin possibles casos de violència masclista, especialment en intervencions a domicilis.

El document planteja que es fixin en coses com l'estat del pis, l'actitud de l'home o el comportament de la dona. L'objectiu és avançar-se als delictes i poder acompanyar les supervivents sense que hagin de denunciar.

Així, des del març s'han detectat 208 casos amb dones amb indicadors de vulnerabilitat. Arran d'això, 78 dones han estat vinculades a la xarxa d'atenció a les violències masclistes i quatre d'elles han rebutjat l'acompanyament. La resta, estan pendents de tancar l'expedient o s'han resolt entenent que no hi ha perill.

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut