El president d'Extremadura, José Antonio Monago, en una imatge d'arxiu.
El president d'Extremadura, José Antonio Monago, en una imatge d'arxiu.
Mèrida

Extremadura reclama aturar la llei de l'avortament

El Parlament autonòmic, governat pel PP, ha aprovat una proposta que demana al govern espanyol que aturi la reforma de la llei de l'avortament fins que s'obri "un procés de diàleg" i es reguli de forma "consensuada".

RedaccióActualitzat

El Parlament extremeny ha aprovat en el ple celebrat aquest dijous una proposta del PP en la qual es demana al govern espanyol que aturi la reforma de la llei de l'avortament fins que s'obri "un procés de diàleg" amb d'altres forces polítiques que condueixi a una regulació de la interrupció voluntària de l'embaràs "consensuada".

Tot i que la votació ha estat secreta, a petició del PP, la proposta hauria obtingut el suport dels seus 32 diputats i els 3 d'IU, mentre que els 28 del PSOE haurien votat en contra. Els dos vots en blanc correspondiren al PREX-CREX.

Es dóna la circumstància que aquesta mateixa setmana una votació similar al Congrés, impulsada en aquest cas pel PSOE i també amb vot secret, va ser rebutjada després que els diputats populars hi votessin en contra en bloc.

Aleshores, la vicepresidenta de la cambra baixa, Celia Villalobos, va agrair al PSOE l'intent de dividir el PP perquè això, segons va dir, els havia unit encara més. En canvi, Villalobos ha votat aquest dijous en contra de la reforma de la llei de l'avortament en una votació similar que ha presentat l'Esquerra Plural.

Anar al contingut