Crema l'antic Del Llac center de Sabadell
Crema l'antic Del Llac center de Sabadell

Extingit l'incendi a l'antic centre comercial Del Llac Center de Sabadell

Actualitzat

ACN Sabadell - Els Bombers de la Generalitat han extingit l'incendi a l'antic centre comercial Del Llac Center de Sabadell (Vallès Occidental). Segons han explicat a l'ACN fonts del cos, a hores d'ara s'han pogut apagar les flames i el fum s'ha dispersat, de forma que les tasques que es duen a terme se centren en analitzar l'interior de l'edifici per assegurar-se que no hi ha risc. Fins l'edifici, ubicat a l'Eix Macià de la ciutat i en obres per convertir-lo en residència d'estudiants, s'hi han desplaçat 14 dotacions dels Bombers. El foc ha obligat a desallotjar 40 empleats que treballaven a l'interior i a confinar l'edifici adjacent, l'hospital Parc Taulí i 450 alumnes de l'escola Catalunya pel fum.

Els Bombers han rebut l'avís a les 11.36 h i hi han desplaçat 14 dotacions, entre ells dos camions amb escala "per si calia atacar diverses façanes", ha explicat L'inspector de Bombers a la Regió Metropolitana Nord Joan Gallart. Tot i que encara cal determinar l'origen del foc, tot apunta que hauria començat amb una guspira que ha provocat una petita explosió, segons alguns testimonis, i ha encès la tela asfàltica de la façana, fent que l'incendi es propagués en quatre pisos.

Els bombers han hagut de treballar també a l'interior per apagar les flames que s'havien estès per les plantes. A la vegada, han evacuat uns 40 treballadors, un dels quals ha hagut de ser rescatat i atès per inhalació de fum, i un altre l'han traslladat en estat menys greu al CUAP Sant Fèlix, segons informa el SEM.

L'espesa columna de fum ha estat visible des de tota la ciutat i ha tapat del tot el cel a l'Eix Macià. "Hem hagut de confinar l'hospital Parc Taulí, on ens han advertit que veien com se'ls contaminava de fum la instal·lació, i hem demanat que continuessin l'edifici i aturessin els sistemes climatització per evitar l'entrada del fum", afegeix Gallardo. A banda, 450 alumnes de l'Escola Catalunya, situada a prop de l'immoble, han hagut de confinar-se a les aules, així com l'edifici adjacent per evitar afectacions per la fumerada.

Anys tancat

L'edifici es troba a la zona comercial de l'Eix Macià, i es va construir als any 90 del segle passat, moment en què es va urbanitzar el sector i es van construir, entre d'altres, els edificis del centre comercial Paddock, El Cortés Inglés i els Jutjats. No obstant, l'edifici va estar molts pocs anys en servei i va tancar portes, quedant sense ús fins a dia d'avui.

"Ara es troba en plena fase d'obres per reconvertir-lo en residència d'estudiants", ha detallat l'alcaldessa, Marta Farrés, que s'ha desplaçat fins el lloc.

Anar al contingut