Imatge d'arxiu d'uns monjos en un temple budista de Tailàndia (Europa Press/Peerapon Boonyakiat)

Expulsen els monjos d'un temple budista tailandès després de donar positiu en metamfetamina

Els quatre monjos es van sotmetre a un control de drogues i, després dels resultats, han ingressat en un centre de desintoxicació

Un temple budista a Tailàndia s'ha quedat sense monjos després que tots hagin donat positiu en metamfetamina. Es tracta de quatre monjos, inclòs un abat, que han estat destituïts, segons ha informat un funcionari local, citat per l'agència AFP. El temple està situat al districte rural de Bung Sam Phan, a la província de Phetchabun, al centre del país.

Aquest dilluns van ser sotmesos a un control de drogues per part de la policia. Segons ha dit el responsable del districte, Boonlert Thintapthai, a la mateixa agència, les proves d'orina van revelar la presència de metamfetamina i se'ls ha ingressat en una clínica per rebre tractament. Segons informa la BBC, no se sap qui o què va alertar la policia.

"El temple ara està buit de monjos i els seus veïns estan preocupats perquè no poden fer cerimònies de mèrit", ha afegit.

La creació de mèrits és una pràctica budista, on els fidels obtenen una força protectora mitjançant les bones accions, en aquest cas donant menjar als monjos.

Per rebaixar les tensions, el responsable del districte ja ha anunciat que el cap monàstic local enviarà nous religiosos al temple "per permetre als veïns complir les seves obligacions religioses". 


La metamfetamina, un problema greu a Tailàndia

Segons l'Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (ONUDC), la metamfetamina s'ha convertit en un problema greu a Tailàndia. 

El país asiàtic és un punt important per al tràfic de metamfetamina, provinent dels veïns Laos i Birmània. Aquest últim és el productor de metamfetamina més gran del món.

Al carrer, les píndoles es venen per menys de 20 bahts (uns 50 cèntims d'euro), i poden arribar fins i tot als 10 baths, segons Thai Enquirer. Les autoritats del sud-est asiàtic han fet rècords de confiscacions de metamfetamina en els últims anys.

 

L'octubre passat, el primer ministre tailandès, Prayuth Chan-o-cha, ja va ordenar una campanya contra el consum de drogues després que un antic agent de policia que havia estat acomiadat del cos per tinença de drogues matés 37 persones durant un tiroteig en una escola bressol.

ARXIVAT A:
NarcotràficDroguesÀsia
Anar al contingut