L'Ajuntament recupera l'espai que ocupava l'associació franquista al castell de Montjuïc
L'Ajuntament recupera l'espai que ocupava l'associació franquista al castell de Montjuïc
Barcelona

Expulsen del castell de Montjuïc una associació franquista que hi feia misses

El jutge ordena el desallotjament d'aquest espai d'Amics del Castell, que no tenia permís per ser-hi des del 2015, però que encara hi feia actes

RedaccióActualitzat

Després d'anys d'enfrontaments i litigis amb l'Ajuntament de Barcelona, l'associació franquista Amics del Castell, ha estat expulsada de l'espai que ocupava a Montjuïc. Els membres d'aquesta associació ocupaven un local del castell i, des de fa temps, hi celebraven misses coincidint amb l'aniversari -el 19 de juliol- de la sublevació a Barcelona, dins del cop d'estat que va portar a la Guerra Civil. Aquest dijous, un jutge ha ordenat el seu desallotjament.

El govern d'Ada Colau els va retirar els permisos des del 2015, però l'associació, que és de caràcter militar, continuava fent-hi rituals religiosos franquistes.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que d'aquesta manera es repara la memòria de les víctimes del franquisme alhora que es recupera el castell per a la utilització dels ciutadans enlloc de l'ús militar com fins ara. I ha criticat que l'anterior govern de Xavier Trias "donés cobertura" a aquest ús del castell, on es feien "actes d'enaltiment de la dictadura franquista" en dependències municipals.


Jaume Asens: "Hem exhumat Franco de l'Ajuntament"
 

Jaume Asens: "No només s'havia d'exhumar Franco del Valle de los Caídos, sinó també de les institucions" (ACN) 

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha explicat que s'havia tret del recinte "els nostàlgics del franquisme":

"Fins que vam arribar nosaltres, Franco estava molt còmodament instal·lat a l'Ajuntament i sempre hem dit que no només s'havia d'exhumar Franco del Valle de los Caídos, sinó també de les institucions. Quatre anys després hem exhumat Franco de l'Ajuntament"

Asens ha afirmat que ha estat necessari que arribés un altre equip municipal per "trencar amb una línia de continuïtat entre el franquisme i la democràcia que cap govern s'havia atrevit a trencar". "Hem fet més en quatre anys que en els 40 anteriors", ha afegit.

El desallotjament s'ha fet sense cap problema perquè la comitiva judicial no hi ha trobat ningú. N'hi ha hagut prou canviant el pany.

ARXIVAT A:
FranquismeAda Colau
Anar al contingut