Barcelona

Expresidents de la CCMA veuen "inadmissible" que se'n qüestioni la neutralitat

RedaccióActualitzat

Diversos expresidents de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals consideren que és inadmissible que des del govern espanyol es qüestioni la pluralitat i la neutralitat dels mitjans públics catalans, després que el 155 de Rajoy asseguri que hi vol garantir una "informació veraç".

Hi han coincidit, a "El Matí de Catalunya Ràdio", Albert Sáez, Enric Marín, Joan Majó i Jaume Ferrús.

 

 

Segons Sáez, si el que s'ha de garantir és el que diu Soraya Sáenz de Santamaria - la neutralitat de TV3 i Catalunya Ràdio- s'ha d'estar tranquil "perquè això ja està passant. Si es volen fer altres coses ja es veurà".

Per Enric Marín, els mitjans públics no s'haurien d'explicar tant i ha posat aquest símil:

"Això que estan fent és com si en una classe, l'últim de la classe, el més tonto, assenyala el més llest dient que és un mal estudiant. Com s'atreveixen ells, que intervenen directament la tele pública espanyola, a dir que la Corporació, que és la Corporació pública més controlada, més vigilada, més dependent del Parlament de tot l'estat espanyol ha de garantir no sé què".

Marín també ha assegurat que pensar que la intervenció d'un govern pot ser una garantia de pluralitat demostra un "substrat franquista".

Amb la decisió d'intervenir-los, i posar-ho per escrit, al govern espanyol "se li veu el llautó". Així ho veu Joan Majó:

"El que és més impensable d'aquest article 155 tal com l'han desenvolupat és aquest tema. Perquè és una manera de posar de manifest allò que deia: els governs de tots els països del món en tenen la la intenció. Però posar això per escrit i dir que ara el que farem és controlar, és fer que se't vegi el llautó".

Per Jaume Ferrús, exdirector de TV3, l'objectiu del 155 als mitjans públics serà difícil d'executar:

"Què faran? Posaran autoritats dins de la redacció? És impossible. No crec que es pugui executar"

Segons han recordat, els mitjans públics catalans són els més controlats de l'Estat, a través del CAC i de les comissions mensuals de control al Parlament.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut