Explosió a prop de l'estació central d'autobusos de Nova York en un "intent d'atemptat"

El cap de la policia identifica el sospitós com Akayed Ullah, de 27 anys
Explosió a prop de l'estació central d'autobusos de Nova York en un "intent d'atemptat"
Nova York

Explosió a prop de l'estació central d'autobusos de Nova York en un "intent d'atemptat"

El cap de la policia identifica el sospitós com Akayed Ullah, de 27 anys
Actualitzat

Hi hagut una explosió a prop de la gran estació d'autobusos de l'Autoritat Portuària, al cor de l'illa de Manhattan, a la confluència de la vuitena avinguda amb el carrer 42. L'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, ho ha qualificat d'un "intent d'atemptat terrorista", ja que el detingut ha intentat fer detonar l'explosiu, tot i que "no ha tingut èxit en el seu propòsit" i ha provocat pocs ferits.

El cap de la policia de Nova York ha identificat el sospitós com Akayed Ullah, de 27 anys. Les autoritats no han donat més detalls sobre el detingut ni han confirmat, com circula, que cridés a favor d'Estat Islàmic. Mitjans locals, però, asseguren que Ullah és originari de Bangladesh.

En qualsevol cas, el cap de la policia ha explicat que es tracta d'una fase preliminar i que, entre d'altres coses, investiguen el seu origen i si el suposat autor de l'explosió simpatitza amb el jihadisme.

La deflagració ha provocat quatre ferits -el més greu, l'ara detingut, que té cremades a les mans i l'abdomen-. Els altres tres tenen lesions lleus com mal de cap o a l'oïda.

 

L'explosió s'ha registrat a la terminal d'autobusos de l'Autoritat del Port de Nova York i Nova Jersey en plena hora punta a primera hora del matí. La deflagració l'hauria causat un cinturó d'explosius que portava posat el detingut, que hauria esclatat en un túnel que connecta la terminal d'autobusos amb les estacions del metro de la plaça Times Square.

 

 

La policia de Nova York ha confirmat que que no hi ha hagut cap més ferit que el sospitós.

Però, segons fonts dels Bombers de Nova York s'han hagut d'atendre 4 persones ferides però sense gravetat. El més greu, el responsable de l'explosió.

 

 

La policia ha evacuat tres estacions de metro de la zona i els combois no s'hi aturaven. A poc a poc s'ha anat recuperant i dues hores després dels fets ja només quedaven sense funcionar dues línies.

Paralel·lament, equips d'emergència de bombers, d'artificiers i ambulàncies s'han desplaçat fins als voltants de l'estació. Els carrers adjacents han quedat tallats al trànsit.

 

VÍDEOS RELACIONATS