Una persona es troba en un terra rocós al mig de la imatge. Al cel veiem la Via Làctia, a l'esquerra, i una aurora doble, a la dreta.
"Origen", de Giulio Cobianchi, és una de les premiades aquest 2022

Explosions de llum en negra nit: les millors fotografies d'aurores boreals de l'any

Els Northern Lights Photographer of the Year premien les 25 millors imatges d'aurores boreals de l'any

Diuen que no hi ha dues aurores iguals. Veure-les no és fàcil, però fotografiar-les, encara menys. I, si te'n surts, el resultat és espectacular. 

Un any més, el blog de fotografies i viatges Capture the Atlas ha publicat la llista de les fotografies guanyadores dels premis Northern Lights Photographer of the Year. Es tracta d'un recopilatori de les 25 millors imatges d'aurores boreals. 

Els Estats Units, Finlàndia, Suècia, Noruega, Islàndia, Dinamarca, el Canadà, Rússia i Nova Zelanda. Aquestes són les ubicacions des d'on s'han fet les fotografies. 

La temporada d'aurores boreals és de setembre a abril a l'hemisferi nord i de març a setembre a l'hemisferi sud. I el millor moment per admirar-les és durant els equinoccis de tardor i primavera, a causa de l'orientació de l'eix de la terra. 

Aquestes són algunes de les guanyadores dels Northern Lights Photographer of the Year del 2022:

"Cels vermells". A només tres minuts en cotxe de casa, a Nykøbing Mors, Dinamarca, el fotògraf Ruslan Merzlyakov va poder capturar aquests pilars vermellosos.

Es veu l'ombra d'una persona sobre un moll de fusta que aixeca els braços i contempla el cel que és de color verd, rosa i lila
"Cels vermells", de Ruslan Merzlyakov

"La llum sobre els Kerlaugar". Jannes Krause havia de volar cap a casa 12 hores abans d'aquesta tempesta solar. Quan va veure la previsió del temps i d'aurores, va ajornar el viatge. El resultat: la seva primera foto d'una aurora feta des de Suðurland, Islàndia

"La llum sobre els Kerlaugar", de Jannes Krause

"Origen". Giulio Cobianchi va passar la nit en una muntanya que ofereix una vista impressionant de les illes Lofoten, a Noruega. Feia dos anys que planejava captar en una imatge un arc d'aurora doble i la Via Làctia.

"Origen", de Giulio Cobianchi

"Ronda de nit a Michigan". Com que la previsió era bona, Marybeth Kiczenski va anar al far de Point Betsie, a Michigan, els Estats Units. L'aurora va aparèixer a les 23.30. Després de recollir, va conduir tres hores fins a casa: l'endemà tocava treballar. 

En primer pla, sorra. I apareix un imponent far que il·lumina la nit, juntament amb una aurora boreal de color rosa i groc a l'esquerra de la imatge
"Ronda de nit a Michigan", de Marybeth Kiczenski

"Esperits d'hivern". Al parc de Riisitunturi, a la Lapònia finlandesa, la previsió era poc prometedora i les temperatures, de 30 graus sota zero, però Unai Larraya va decidir intentar-ho. I la màgia es va produir. 

Un paisatge nevat d'avets sobre un cel amb aurores boreals de color verd
"Esperits d'hivern", d'Unai Larraya

"La casa dels elfs". El dia abans havia nevat i l'aire va barrejar la neu amb la sorra i va crear unes textures increïbles. Aquesta és la foto capturada per Asier López Castro a Stokksnes, Islàndia.

Unes formes circulars de color verd inunden de màgia el cel. En el paisatge es veu una muntanya i petits desnivells plens de neu. També hi ha la silueta d'una persona.
"La casa dels elfs", d'Asier Lopez Castro

"Pont cap als somnis". Arribar fins aquí, a Brúarfoss, Islàndia, són uns 6 quilòmetres a peu d'anada i de tornada, i hi pot haver molt fang. Però quan Jabi Sanz va veure l'aurora, es va oblidar del fred i de la caminada. 

El cel tenyit de verd per una aurora boreal il·lumina un rierol en la foscor.
"Pont cap als somnis", de Jabi Sanz

"Quetzal nòrdic". Aquesta aurora va recordar al fotògraf Luis Solano Pochet el quetzal, l'icònic ocell tropical. És a Dyrhólaey, Islàndia

Imatge vertical on l'aurora boreal és la gran protagonista. Es troba sobre una platja i és d'allò més diferent: sembla un esclat de llum verda, vermella i blava
"Quetzal nòrdic", de Luis Solano Pochet

"Sota el cel del nord". La fotògrafa Rachel Jones Ross va aprofitar que hi havia quatre nits sense lluna per fotografiar aurores a les muntanyes de Tombstone, al Canadà.

Un camp de flors blanques a primer pla. Al mig de la imatge, unes grans muntanyes i al fons, les ones verdes d'una aurora boreal
"Sota el cel del nord", de Rachel Jones Ross

Podeu contemplar aquí totes les imatges guardonades pels Northern Lights Photographer of the Year.

ARXIVAT A:
Fotografia
Anar al contingut