La central nuclear de Flamanville (Reuters)
La central nuclear de Flamanville (Reuters)
Flamanville

Explosió sense risc de fuita a la central nuclear de Flamanville, al nord de França

L'incident ha passat en una sala de màquines d'aquesta central situada a Normandia i ha causat ferides lleus a cinc treballadors

RedaccióActualitzat

Una explosió a la central nuclear de Flamanville, al nord de França, ha causat cinc ferits lleus per inhalació de fum i ha activat l'alerta dels equips d'emergència. L'incident ha passat, per circumstàncies que no se saben, en una de les sales de màquines de la central però no hi ha hagut risc de fuita radioactiva.

La ciutat de Flamanville està situada a Normandia. En el seu terme municipal té tres reactors nuclears. L'incident d'aquest matí s'hauria originat en el reactor número 1, que funciona des del 1986. Les autoritats aclareixen que l'explosió i l'incendi posterior han passat fora de la zona de producció nuclear de la central. La detonació ha estat provocada per un sobreescalfament d'una instal·lació elèctrica. S'ha obert una investigació tècnica per determinar les causes del problema que ha obligat a aturar el reactor. En tot cas, fonts oficials remarquen que la situació està controlada.

El tercer reactor, en servei des de l'any passat, és el primer de nova generació EPR construït a França. Va ser una obra molt polèmica ja que va acumular deu anys de retard i va aixecar crítiques dels ecologistes.

Anar al contingut