Presentació de l'experiència immersiva 'Symphony de Gustavo Dudamel al Cosmocaixa

Experiència immersiva al cor d'una orquestra al CosmoCaixa

La Mahler Chamber Orchestra dona vida a l'experiència de "Symphony" amb Gustavo Dudamel, un viatge visual i sonor per una orquestra

El CosmoCaixa permet descobrir com seria sentir la Cinquena de Beethoven de la mà del mestre veneçolà Gustavo Dudamel, des de la posició més inversemblant de l'orquestra a través del projecte de realitat virtual "Symphony".

Amb la imponent arrencada de la cinquena simfonia de Beethoven, la batuta més carismàtica del moment es capbussa en un viatge visual i sonor al cor d'una orquestra.

El director Gustavo Dudamel explica que és molt bonic quan pots veure l'orquestra amb aquesta realitat virtual: "Són allà amb tu i et diuen 'vine'."

En el recorregut virtual a l'interior dels instruments també es pot veure el taller del lutier del barri de Gràcia David Bagué. El director català Igor Cortadellas ha dirigit aquest rodatge en 3D al Gran Teatre del Liceu, un projecte que ha comptat amb la prestigiosa Malher Chamber Orchestra i també amb 40 joves músics de la Fundació de Gustavo Dudamel.

Aquesta experiència tecnològica es viurà dins d'aquests grans tràilers que s'han instal·lat al CosmoCaixa fins al 8 d'octubre. Aquest dimarts l'ha visitat el director veneçolà, compromès i entestat a dessacralitzar la clàssica i a acostar-la a més públics, especialment els joves, com explica ell mateix:

"D'alguna manera sempre s'ha intentat apartar-los per moltes raons, el terme 'clàssic' allunya generacions una mica del que és la música, però s'han de crear ponts i apropar-la."

Gent amb les ulleres de realitat virtual per veure "Symphony" al CosmoCaixa

I ell sembla haver-ne trobat la fórmula, amb una vitalitat encomanadissa que provoca moments explosius amb el mambo de "West Side Story", que l'espectador podrà seguir integrat com un músic més.

L'energia dudameliana també farà vibrar el Palau de la Música aquest divendres amb la novena simfonia de Beethoven i el seu potent "Himne a l'alegria". L'acompanyaran els cors del Palau, en el seu primer concert després del confinament.

Dudamel és un habitual del Palau, on ara torna amb un concert on la música de Beethoven servirà de reconeixement a la lluita contra la Covid-19.

 

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut