La Marta demana ajuda per poder pagar les operacions als EUA per recuperar la visió després d'un accident domèstic
La Marta demana ajuda per poder pagar les operacions als EUA per recuperar la visió després d'un accident domèstic

Èxit de la campanya solidària per la Marta, una noia de Terrassa hospitalitzada als EUA

En només dos dies, la família ja ha aconseguit més de 200.000 euros per pagar les intervencions a què s'ha de sotmetre als Estats Units per intentar recuperar la visió

Actualitzat

La Marta és una jove de 24 anys de Terrassa que viu des de fa dos anys a Seattle, als Estats Units. Fa deu dies va tenir un greu accident manipulant sosa càustica per elaborar cosmètics i sabons naturals. Es va cremar tota la cara i les dues còrnies, unes cremades que comprometen totalment la seva visió.

Ja li han fet, quatre operacions i encara n'hi han de fer més. La Marta no té assegurança mèdica i això, als Estats Units, suposa que ha de pagar de la seva butxaca totes les intervencions i tots els tractaments mèdics a què s'ha de sotmetre. A més, compta només amb la companyia de la seva parella, perquè la família no l'ha pogut anar a visitar a Seattle pel tancament de fronteres pel coronavirus.

La seva família va engegar fa dos dies una campanya a les xarxes socials per recaptar fons per pagar totes les despeses mèdiques als Estats Units:

 


La resposta ha estat aclaparadora: ja hi han col·laborat més d'11.700 donants i han aconseguide recaptar més de 208.000 euros, molt més del que s'havien proposat.

A causa de la pandèmia de la Covid i del tancament de fronteres, la seva família no ha pogut anar-la a veure. Fins que no es recuperi, la Marta tampoc pot viatjar a Catalunya, on molts metges i clíniques oftalmològiques ja s'han mostrat disposats a tractar-la.

Tot i que l'accident que li va cremar la cara i els ulls és encara molt recent, la Marta ja es troba una mica més recuperada. Per aquesta raó s'ha animat a enviar des de l'hospital Harborview Medical Center de Seattle un missatge d'esperança i una crida d'ajuda a tots els seus coneguts i també a persones que no coneixen el seu cas:

"Vull tornar a viure i tornar a agafar les regnes, en el pitjors dels casos amb una visió molt pobra. De veritat, jo confio que avança la tecnologia, en el poder de la ment, en la meva actitud. Sóc jove, confio molt que podré sortir de tot això.  Confio en poder veure el mar i poder tornar a llegir un llibre."

La família es mostra molt agraïda per la resposta tan ràpida i de la generositat de molta gent que no coneixen. La mare de la Marta, l'Anna, vol deixar molt clar que, si es recapten més diners dels que necessiten per les operacions, els donaran a una obra social o a una fundació per ajudar altres persones amb problemes de visió:

"En cas que la recaptació fos més enllà del cost que té, nosaltres estem disposats a fer una obra social o a parlar amb alguna associació, amb la Vall d'Hebron, el que sigui per ajudar amb temes relacionats amb els ulls".

Amb tota probabilitat, la Marta rebrà la setmana que ve l'alta hospitalària, però l'esperen mesos de tractament per mirar de recuperar la visió.

ARXIVAT A:
SalutXarxes socials
Anar al contingut