Exdirectius de residències haurien estafat 1,6 milions a avis i a una fundació a Lleida
El cas de presumpta estafa a avis tutelats i la Fundació Adesma es va investigar per una informació anònima
Lleida

Exdirectius de residències haurien estafat 1,6 milions a avis i a una fundació a Lleida

Segons la querella de la Fiscalia, s'haurien apropiat de més de 875.000 euros d'avis tutelats i 800.000 euros de la Fundació Adesma

RedaccióActualitzat

La Fiscalia investiga els antics directius de la fundació privada Adesma, que gestiona dues residències de gent gran de Lleida, i que haurien estafat més d'un milió i mig d'euros.

Els investigats són l'expresident i l'extresorer, que són germans i van estar al capdavant de l'entitat fins al 2018, i les seves parelles.

Segons la Fiscalia, s'haurien apropiat de més de 875.000 euros d'usuaris tutelats per l'entitat. També se'ls investiga per haver-se embutxacat, suposadament, 800.000 euros més procedents de contractacions fictícies.

 

L'actual direcció s'ha personat com a acusació i ha retornat 200.000 euros -a partir d'un crèdit- a una part de les 31 víctimes, per cobraments irregulars a tutelats durant els anys 2017 i 2018.

El cas es va obrir el 2018 arran d'una informació anònima. Se sospita que, durant anys, els investigats van aprofitar que el que era president assumia la tutela dels usuaris que no tenien família per quedar-se'n els ingressos i, en paral·lel, desviaven fons de la fundació i falsificaven contractes i factures, com explica Jaume Liñán, advocat d'Adesma:

"Les irregularitats són contractacions fictícies, que no tenien res a veure amb les necessitats d'Adesma i només beneficiaven societats vinculades a familiars i als mateixos membres de l'anterior direcció. I gratant una mica més, per fi s'ha posat de manifest el perjudici als tutelats, que això ja no afecta només la fundació, sinó també terceres persones".

 

Segons Liñán, la querella de la Fiscalia també recolliria apropiacions per part dels investigats de finques de tutelats, a més de diners bancaris, però la fundació, afegeix, no ho ha pogut comprovar.

Als querellats se'ls investiga per quatre delictes: administració deslleial, apropiació indeguda, falsedat documental i estafa processal.

Exdirectius de residències haurien estafat 1,6 milions a avis i a una fundació a Lleida
Els investigats són els exdirectius d'Adesma i les seves parelles

 

Es preveu que durant el mes que ve declarin al jutjat d'instrucció número 4 de Lleida, que s'encarrega del cas.

Adesma és una fundació privada sense ànim de lucre amb prop d'un centenar d'usuaris que gestiona la residència Sant Antoni de Pàdua de Lleida, un centre de dia del barri lleidatà de la Bordeta, i presta atenció domiciliària, entre d'altres serveis.        
       

ARXIVAT A:
JudicialResidències gent gran Delictes econòmics
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut