Vilobí d'Onyar

Excursió amb elevadors a l'autocar, la iniciativa pionera d'una escola de Vilobí

L'escola pública de Vilobí d'Onyar és la primera de l'Estat que té alces per als nens que vagin d'excursió

RedacccióActualitzat

Una setantena d'alumnes de primer i de segon de primària de l'escola pública de Vilobí d'Onyar han anat aquest dimarts d'excursió al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Ha estat una excursió especial perquè l'autocar ha estrenat els elevadors que ha comprat l'AMPA perquè els nens viatgin segurs.

És la primera escola de l'Estat que opta per aquesta solució, segons l'associació A Contra Marcha Salva Vidas, que els ha assessorat.

La iniciativa va sortir d'una mare, que va convèncer l'AMPA. Van comprar 90 alces, que compartiran amb la llar d'infants, i els pares són els responsables de col·locar-les als autocars cada vegada que hi ha una sortida.

 

 

A més, han aconseguit que la direcció contracti sempre autocars que tinguin cinturons de seguretat amb tres punts d'ancoratge, els que més garanteixen la seguretat, com explica Anna Canals, presidenta de l'associació A Contra Marcha Salva Vidas:

"Amb els tres punts d'ancoratge i l'alça aconseguim que el cinturó quedi correctament a l'espatlla del nen i el cap no pot tocar davant. A més, la guia ventral, la part de baix, no puja a les parts toves i evita lesions majors, com amb els dos punts."

La llei obliga a cordar-se el cinturó de seguretat en els autocars, però no especifica que hagi de tenir tres punts d'ancoratge. Fins i tot si el vehicle té 16 anys i no porta cinturons, els nens hi poden viatjar sense.

 

 

Francesc Gálvez, el president de l'AMPA de l'escola Josep Madrenys de Vilobí, justifica la decisió que han pres:

"La seguretat, encara que incrementis el preu de la sortida, va per davant. Preval la seguretat, més que 3 o 4 euros més per nen."

Tots els pares estan d'acord que la seguretat és prioritària:

(Jaume Serra) "Al bus només es posaven un cinturó a la cintura i, com s'ha fet tota la vida així, semblava que no hi havia problema, però realment veus que no és així."

(Raquel Sala) "Si amb el meu cotxe va amb la màxima seguretat possible, no pot ser que a l'autocar vagi només amb un cinturó de 2 punts."

De moment, només la voluntat dels pares pot canviar el sistema de seguretat en el transport d'alumnes durant les excursions; però no en el transport diari d'escolars, perquè això depèn d'organismes públics.

L'AMPA de l'escola i l'associació A Contra Marcha Salva Vidas reclamen que la legislació sigui més estricta.

ARXIVAT A:
Seguretat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut