La jutge ha arxivat el cas un cop acabada la instrucció
La jutge ha arxivat el cas un cop acabada la instrucció

Exculpats els guàrdies civils que van disparar pilotes de goma a uns immigrants a prop de Ceuta

La investigació judicial per la mort de 15 persones subsaharianes a la frontera d'El Tarajal, a Ceuta, ha quedat arxivada

RedaccióActualitzat

Arxivada la investigació judicial per la mort de 15 subsaharians quan intentaven entrar, pel mar, a Ceuta, al febrer del 2014.

Hi havia imputats 16 guàrdies civils i la jutge encarregada del cas l'ha arxivada un cop acabada la instrucció. Els imputats, que van declarar al març, van assegurar que els immigrants havien mort ofegats i que la seva intervenció no hi havia tingut res a veure.

Segons la seva versió, van actuar d'acord amb el que marca la llei davant d'un intent d'entrada per la frontera, i en cap moment van fer servir el material antidisturbis contra els immigrants, només per impedir que accedissin a Ceuta.

Segons la resolució judicial, no es pot afirmar amb rotunditat que la causa de la mort fos a conseqüència de l'actuació dels agents. L'arxiu del cas es pot recórrer davant de l'Audiència Provincial de Ceuta.

L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil celebra la decisió de la jutge, però subratlla que el problema de fons encara hi és: la falta d'un protocol clar pels agents.

Les imatges van aixecar polseguera i debat i el procediment va començar després de la denúncia presentada per l'Advocacia de l'Estat i la Comissió d'Ajuda al Refugiat.

 

 


 

Anar al contingut