Excàrrecs de la Generalitat per a l'Exterior estan cridats com a testimonis
Excàrrecs de la Generalitat per a l'Exterior estan cridats com a testimonis

Excàrrecs del govern a l'exterior, del Diplocat i observadors i de l'1-O, al judici

La setzena sessió del judici s'obrirà amb la declaració de Jaume Mestre, responsable de Difusió Institucional de la Generalitat de Puigdemont

Irene VaquéActualitzat

El judici del procés arriba aquest dimecres a la setzena sessió i té previstos cinc testimonis, un dels quals, l'exdelegat de la Generalitat davant la UE Amadeu Altafaj, ja se sap que s'acollirà al dret a no declarar.

El primer testimoni cridat a la sala és Jaume Mestre, responsable de Difusió Institucional amb el govern de Carles Puigdemont. En les últimes sessions ja hi ha hagut interrogatoris vinculats a la publicitat del referèndum. Fins ara no s'ha confirmat que ningú cobrés res per la propaganda de l'1-O.

Amadeu Altafaj, el dia que va anar a declarar a la Ciutat de la Justícia (ACN)

El segon citat a declarar és l'exdelegat de la Generalitat davant la Unió Europea Amadeu Altafaj. En la sessió de dimarts al matí, la seva advocada, Judit Gené, va fer saber que s'acolliria al dret a no declarar perquè l'investiga el jutjat número 13 de Barcelona també per l'organització del referèndum.

Gené va preguntar al tribunal si el seu client es podia estalviar el viatge a Madrid per explicar això, perquè viu a Bèlgica, però no va obtenir una resposta clara. Finalment a la tarda li van comunicar que Altafaj no calia que hi anés.

Albert Royo està cridat a declarar en tercer lloc

El tercer en l'ordre del dia és l'exsecretari general del Diplocat, Albert Royo. Comparteix amb Altafaj la condició d'investigat per la causa del jutjat 13.

La Guàrdia Civil considera que les despeses dels observadors internacionals, més de 200.000 euros, es van pagar des de la targeta de Royo i des d'un compte del qual era responsable Altafaj.

A la tarda serà el torn, precisament, dels observadors internacionals, que declararan per videoconferència.

En primer lloc, el director del Centre d'Estudis Estratègics de la Haia, Paul Sinning, que va admetre en una entrevista a "El País" que aquest organisme havia firmat un contracte amb la Generalitat.

L'última dels testimonis previstos és Helena Catt, que va ser la cap de la delegació d'observadors internacionals del referèndum.

Aquest és el calendari previst per aquest dimecres:

Jaume Mestre, exresponsable Difusió Institucional (10.00)

Amadeu Altafaj, exdelegat del govern davant la UE (10.30)

Alberto Royo, exsecretari general del Diplocat (11.00)

Paul Sinning, Centre d'Estudis Estratègics de la Haia (16.00)

Helena Catt, cap dels observadors internacionals de l'1-O (16.30)

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut