"Evitem-ho": campanya per lluitar contra els accidents amb ciclistes a la carretera
Imatge de la campanya del Servei Català de Trànsit per conscienciar de la vulnerabilitat dels ciclistes

"Evitem-ho": campanya per lluitar contra els accidents amb ciclistes a la carretera

Trànsit destaca que 80 han mort i 640 han resultat ferits de gravetat des del 2010, la immensa majoria en accidents amb vehicles de motor

RedaccióActualitzat

El Servei Català de Trànsit ha llançat aquest dimarts, amb el títol d'"Evitem-ho", una campanya de conscienciació per lluitar contra els accidents de carretera en què moren ciclistes.

La campanya destaca que en els últims 11 anys han mort més de 80 persones que anaven en bicicleta per carreteres interurbanes, i 640 han resultat ferides de gravetat.

Aquest 2021 han mort 4 ciclistes d'accident en carretera, però els anys anteriors, el 2019 i el 2020 va haver-hi 9 víctimes mortals cadascun.


Un cas real recreat

És una campanya centrada en un espot de vídeo que, amb actors, recrea un cas real: un atropellament mortal en què mor un ciclista que circulava amb un grup.

Un dels seus companys recorda l'accident i posa flors al lloc on va passar, i la filla del conductor que el va atropellar afirma, al costat d'ell, trist i callat, que no ha tornat a ser el mateix:

 

Molt vulnerables

La intenció de la campanya és recordar als ciclistes que són molt vulnerables a la carretera, i reclamar respecte als conductors que circulen per les mateixes carreteres.

El motiu és que entre el 2019 i el 2021 tots els ciclistes que han mort a la carretera menys un ha estat en accidents amb un o més vehicles de motor.

La campanya es difondrà fins a finals d'any a la televisió, als cinemes, a les xarxes socials i en banderoles a l'espai públic amb la intenció d'arribar a tothom.

 

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatTrànsit
Anar al contingut