Evacuen vuit dels 159 migrants de l'Open Arms mentre creixen les crítiques a Europa
Javier Bardem demana a Pedro Sánchez un port segur per a l'Open Arms (Open Arms)

Evacuen vuit dels 159 migrants de l'Open Arms mentre creixen les crítiques a Europa

Javier Bardem demana al govern espanyol que lideri el procés que faciliti el repartiment dels ocupants del vaixell de l'ONG entre els països de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

Vuit migrants han pogut desembarcar del vaixell Open Arms aquest matí a Malta per motius de salut: dues dones malaltes de tuberculosi i les seves famílies.

La gran majoria dels 151 immigrants que hi ha ara al vaixell, però, compleixen avui 11 dies a alta mar en condicions molt precàries.

L'embarcació continua en aigües internacionals del Mediterrani, a prop de l'illa italiana de Lampedusa, a l'espera que li ofereixin un port segur.

L'ONG alerta que la situació dins el vaixell pot explotar en qualsevol moment, i que es pot agreujar molt amb les condicions meteorològiques que es pronostiquen per als pròxims dies.

 

 

En aquest sentit, Anabel Montes, cap de la missió de l'Open Arms, en una entrevista concedida a "El matí de Catalunya Ràdio" des del vaixell, ha alertat que la guspira pot saltar en qualsevol moment, i més si es confirma un front previst amb onades de dos metres

"Hi ha molt cansament, molt esgotament, hi ha nerviosisme i el que volem és que es resolgui el més ràpidament possible."

"Aguantarem tot el que sigui necessari per protegir aquestes persones, però cada vegada es complicarà més. S'està utilitzant aquestes persones com a armes polítiques d'una forma cruel i innecessària."


Per això, l'ONG no descarta demanar permís per arrecerar-se en un port i protegir-se del temporal. Open Arms recorda que el vaixell és petit i antic i que les condicions són sufocants.


Retrets a Ábalos

El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha retret al ministre de Foment en funcions i número 2 del PSOE, José Luis Ábalos, les seves declaracions en les quals els acusava d'anar d'"abanderats de la humanitat".

Camps ha recordat al ministre que s'arrisquen a multes i penes de presó per la seva tasca de rescat al Mediterrani.

 

 

Suport a les xarxes

L'actor Javier Bardem ha demanat al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que lideri un procés que permeti repartir els migrants rescatats per l'Open Arms entre els països de la Unió Europea.

En un vídeo publicat a través del compte de Twitter d'Open Arms, també expressa el seu suport a l'ONG catalana i demana 

"Envio aquest vídeo en suport a la gent de l'Open Arms, per als que són al vaixell des de fa tants dies: cooperants, tripulació, gent rescatada. Però sobretot envio el vídeo per unir la meva veu a la de moltíssimes altres persones que demanem de manera pública al nostre president en funcions, Pedro Sánchez, que lideri (...) un procediment de repartiment de totes les persones rescatades en els diferents estats de la Unió Europea." 

"Creiem que Espanya és el país idoni i el país just, per ser el país d'origen d'aquesta organització, Open Arms, que està fent una feina tan extraordinària i tan necessària per la dignitat humana, per salvar les vides de persones que fugen de situacions que no podem ni imaginar, amb l'única voluntat de poder sobreviure i donar un futur a les seves famílies, als seus fills."

"Moltes gràcies i tot el meu suport a la gent d'Open Arms."

 

 

Bardem s'ha sumat a les declaracions de Richard Gere d'aquest cap de setmana, realitzades després de portar queviures a l'Open Arms.

 

 

En els últims dies, diferents ministres de Pedro Sánchez ha argumentat que el govern espanyol és el que fa més rescats de la Unió Europea, sobretot des de Salvament Marítim en aigüest de l'estret de Gibraltar i el mar d'Alboran.

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha insistit aquest dilluns a reclamar que Itàlia compleixi la legislació internacional i permeti desembarcar els 151 migrants que continuen a bord de l'Open Arms, davant les costes de Lampedusa.


251 persones a l'Ocean Viking

Mentrestant, l'Ocean Viking, de les ONG SOS Mediterranée i Metges Sense Fronteres, va fer ahir el seu tercer rescat en menys de 48 hores. Eren 81 persones que viatjaven en una barca de goma en aigües internacionals prop de Líbia.

Ara ja porta 251 persones a bord, i està al límit de la seva capacitat. Ha demanat permís a les autoritats italianes i malteses per dur-les a port i han assegurat que no els tornaran mai cap a Líbia.


Manifestació per Open Arms

Aquesta tarda s'ha convocat a Barcelona una manifestació de suport a Open Arms, a partir de les set, davant de la Subdelegació del govern espanyol, al carrer Mallorca.

 

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut